Νέο πρόσωπο αποκτά το εμπορικό τρίγωνο της Λευκωσίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο ανάπλασης του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου, το οποίο αποκτά νέα όψη.

Ο Δήμος Λευκωσίας δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από τις οδούς Μνασιάδου και Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας, στις οποίες συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες.

Διαβάστε ακόμα: Lawrence Ho: Το καζίνο στοχεύει στους premium επισκέπτες

Διαβάστε ακόμα: Τράπεζα Κύπρου: Μειώνει το λειτουργικό κόστος

Διαβάστε ακόμα: Χ. Ιωαννίδης: Πρόκληση η δημιουργία και διατήρηση μιας ταλαντούχου ομάδας
 

 


Δέντρα και παγκάκια θα κοσμούν την περιοχή
Ο Δήμος Λευκωσίας ενημέρωσε επίσης τους δημότες, οι οποίοι επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την ανάπλαση των οδών Στασικράτους, Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας, Θεοφάνη Θεοδότου και τμήματος της οδού Μνασιάδου, ότι με την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών στο δάπεδο, θα φυτευτούν πέραν των 320 ώριμων δέντρων και θα τοποθετηθούν γύρω στα 30 παγκάκια. 
 


 

Στη συγκεκριμένη περιοχή, πριν από την έναρξη του έργου, υπήρχαν περίπου 70 δέντρα. Κάποια παρέμειναν στη θέση τους, μερικά έχουν μεταφυτευτεί ώστε να μην παρεμποδίζεται η προσβασιμότητα πεζών και ΑμεΑ βάσει του νέου σχεδιασμού και άλλα έχουν αφαιρεθεί, είτε γιατί οι ρίζες τους είχαν προκαλέσει σοβαρές ζημιές στις υπόγειες υποδομές είτε γιατί το είδος τους παράγει καρπούς που αφήνουν έντονους λεκέδες/κηλίδες στις επιφάνειες των πεζοδρομίων.

Το συγκεκριμένο τμήμα είναι μέρος του έργου ανάπλασης του εμπορικού τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου, στο οποίο προβλέπεται να φυτευτούν συνολικά πέραν των 700 δέντρων.
 

Στην τελική του φάση το έργο
Εξάλλου, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019 ήταν προγραμματισμένη η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του 3ου Τμήματος-Α3 του έργου Ολοκληρωμένη Ανάπλαση του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου για την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας, το οποίο αφορά το τμήμα της οδού Στασικράτους μεταξύ της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού και της οδού Μνασιάδου.

Το έργο εισέρχεται στην τελική του φάση και ο Δήμος αντιλαμβανόμενος την ταλαιπωρία που προκαλούν τα έργα ανάπλασης, ζητά την κατανόηση και την υπομονή του κοινού για μερικούς ακόμα μήνες. «Τα έργα είναι απολύτως αναγκαία εάν θέλουμε να αναβαθμιστεί το κέντρο της πόλης και να καταστεί ανταγωνιστικό προς την περιφέρεια, για να σταματήσει η φθίνουσα πορεία, να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και η εμπορικότητα», εξηγεί σχετικά ο Δήμος Λευκωσίας.
 

 

Παραδίδονται δύο ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης
Ωστόσο, για την εξυπηρέτηση του κοινού, παραδίδονται δύο ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης στην περιοχή όπου εκτελούνται τα έργα της Ολοκληρωμένης Ανάπλασης του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου - Στασικράτους - Ευάγορου.

Το κοινό θα μπορεί να έχει πρόσβαση προς τους χώρους στάθμευσης από την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 στον χώρο στάθμευσης στη συμβολή των οδών Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας - Μνασιάδου - Στασικράτους και στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του πρώην Debenhams. Η πρόσβαση στους δύο αυτούς χώρους θα γίνεται τώρα από την οδό Πριγκιπίσσης Ντε Τυράς μέσω της Λεωφόρου Μακαρίου - Μνασιάδου.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας