Νέο πρόσωπο αποκτά το εμπορικό τρίγωνο της Λευκωσίας

InBusinessNews  10/07/2019 07:41
Νέο πρόσωπο αποκτά το εμπορικό τρίγωνο της Λευκωσίας

Νέο πρόσωπο αποκτά το εμπορικό τρίγωνο της Λευκωσίας

InBusinessNews  10/07/2019 07:41

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο ανάπλασης του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου, το οποίο αποκτά νέα όψη.

Ο Δήμος Λευκωσίας δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από τις οδούς Μνασιάδου και Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας, στις οποίες συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες.

Διαβάστε ακόμα: Lawrence Ho: Το καζίνο στοχεύει στους premium επισκέπτες

Διαβάστε ακόμα: Τράπεζα Κύπρου: Μειώνει το λειτουργικό κόστος

Διαβάστε ακόμα: Χ. Ιωαννίδης: Πρόκληση η δημιουργία και διατήρηση μιας ταλαντούχου ομάδας
 

emporikotrigono2

 

emporikotrigono3


Δέντρα και παγκάκια θα κοσμούν την περιοχή
Ο Δήμος Λευκωσίας ενημέρωσε επίσης τους δημότες, οι οποίοι επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την ανάπλαση των οδών Στασικράτους, Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας, Θεοφάνη Θεοδότου και τμήματος της οδού Μνασιάδου, ότι με την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών στο δάπεδο, θα φυτευτούν πέραν των 320 ώριμων δέντρων και θα τοποθετηθούν γύρω στα 30 παγκάκια. 
 

emporikotrigono4


 

Στη συγκεκριμένη περιοχή, πριν από την έναρξη του έργου, υπήρχαν περίπου 70 δέντρα. Κάποια παρέμειναν στη θέση τους, μερικά έχουν μεταφυτευτεί ώστε να μην παρεμποδίζεται η προσβασιμότητα πεζών και ΑμεΑ βάσει του νέου σχεδιασμού και άλλα έχουν αφαιρεθεί, είτε γιατί οι ρίζες τους είχαν προκαλέσει σοβαρές ζημιές στις υπόγειες υποδομές είτε γιατί το είδος τους παράγει καρπούς που αφήνουν έντονους λεκέδες/κηλίδες στις επιφάνειες των πεζοδρομίων.

Το συγκεκριμένο τμήμα είναι μέρος του έργου ανάπλασης του εμπορικού τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου, στο οποίο προβλέπεται να φυτευτούν συνολικά πέραν των 700 δέντρων.
 

emporikotrigono5

Στην τελική του φάση το έργο
Εξάλλου, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019 ήταν προγραμματισμένη η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του 3ου Τμήματος-Α3 του έργου Ολοκληρωμένη Ανάπλαση του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου για την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας, το οποίο αφορά το τμήμα της οδού Στασικράτους μεταξύ της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού και της οδού Μνασιάδου.

Το έργο εισέρχεται στην τελική του φάση και ο Δήμος αντιλαμβανόμενος την ταλαιπωρία που προκαλούν τα έργα ανάπλασης, ζητά την κατανόηση και την υπομονή του κοινού για μερικούς ακόμα μήνες. «Τα έργα είναι απολύτως αναγκαία εάν θέλουμε να αναβαθμιστεί το κέντρο της πόλης και να καταστεί ανταγωνιστικό προς την περιφέρεια, για να σταματήσει η φθίνουσα πορεία, να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και η εμπορικότητα», εξηγεί σχετικά ο Δήμος Λευκωσίας.
 

emporikotrigono6

 

Παραδίδονται δύο ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης
Ωστόσο, για την εξυπηρέτηση του κοινού, παραδίδονται δύο ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης στην περιοχή όπου εκτελούνται τα έργα της Ολοκληρωμένης Ανάπλασης του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου - Στασικράτους - Ευάγορου.

Το κοινό θα μπορεί να έχει πρόσβαση προς τους χώρους στάθμευσης από την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 στον χώρο στάθμευσης στη συμβολή των οδών Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας - Μνασιάδου - Στασικράτους και στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του πρώην Debenhams. Η πρόσβαση στους δύο αυτούς χώρους θα γίνεται τώρα από την οδό Πριγκιπίσσης Ντε Τυράς μέσω της Λεωφόρου Μακαρίου - Μνασιάδου.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας