powered by

Χ. Αγκαστινιώτης: «Το στοίχημα του νέου Διοικητή της ΚΤ

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας είναι η διαχείριση της εικόνας και αξιοπιστίας μας σαν Κεντρική Τράπεζα, σαν τραπεζικό σύστημα και σαν οικονομία σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς και άλλους θεσμούς. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν εκεί», τόνισε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το ΚΕΒΕ για θέματα της κυπριακής οικονομίας, με ομιλητή τον Διοικητή της ΚΤ. 
 
Ο κ. Αγκαστινιώτης μετέφερε την πεποίθηση του ότι ο νέος Διοικητής είναι σε θέση να κερδίσει το στοίχημα, την εκτίμηση των ευρωπαϊκών και όχι μόνο θεσμών.
 
Αναφέρθηκε εξάλλου, σε μια σειρά προκλήσεων, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ΚΤ, όπως τα ΜΕΔ, το Σχέδιο Εστία, η ομαλή χρηματοδότηση επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα, η πλήρης εξυγίανση των τραπεζών κ.α. «Παρά την πολυπλοκότητα αυτών των προβλημάτων, το ΚΕΒΕ πιστεύει ότι υπάρχουν λύσεις, οι οποίες θα αποφορτίσουν τις επιχειρήσεις και την οικονομία από βαρίδια, θα περιορίσουν τις δυσκολίες και θα ανοίξουν τα φτερά των επιχειρήσεων και την οικονομία», τόνισε ο κ. Αγκαστινιώτης, μεταφέροντας την ετοιμότητα του ΚΕΒΕ να βοηθήσει και να στηρίζει την ΚΤ σε αυτές τις προσπάθειες.
 
Αναφέρθηκε τέλος στο σοβαρό πρόβλημα που αφορά στη δυσχέρεια ροής εμβασμάτων από και προς κυπριακές τράπεζες, στις ξένες επενδύσεις και στην οικονομία, ως αποτέλεσμα των χρονοβόρων διαδικασιών τραπεζικών ιδρυμάτων στη διεκπεραίωση τέτοιων εργασιών, υπό το φόβο του ενδεχομένου περιπτώσεων ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
 

Δειτε Επισης

Άλλη μια πρώην υπεραγορά Παπαντωνίου έγινε Σκλαβενίτης...Με αμείωτη ένταση το πλάνο πλήρους ενσωμάτωσης
Πέραν των €250.000 οι ακάλυπτες επιταγές το εξάμηνο
Ευρωζώνη: Σημάδια αποκλιμάκωσης για τα επιτόκια δανεισμού τον Μάιο-Τι δείχνει η έκθεση της ΕΚΤ
Εξαγόρασε Hadjipieris Dairy και έρχεται στην Κύπρο η ΟΜΗΡΟΣ-Συνολικές επενδύσεις 30 εκατ. την επόμενη πενταετία
Έρχονται αλλαγές στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών-Τι συζήτησε ο SSM με τα πιστωτικά ιδρύματα
Λαγκάρντ: Σε σωστή τροχιά τα επιτόκια της ΕΚΤ-Απόλυτη προσήλωση στον στόχο για πληθωρισμό 2%
Τίμησε τον Κωνσταντίνο Ηροδότου η ΕΤΥΚ-«Κατά τη θητεία του ως Διοικητής επιλύθηκαν σημαντικά προβλήματα»
Ο Κύπριος Γιάννης Ιωάννου νέος Group CFO στον όμιλο ΤΙΤΑΝ-«Αυτό δεν είναι απλώς ένα επαγγελματικό ορόσημο»
CBN Young Dragon Awards: Ξεκίνησε το open call για τις υποψηφιότητες-Πού και πώς μπορούν να υποβληθούν
Γιάννης Γεωργούλας: Ουσιαστικά βήματα σε ψηφιακή πολιτική, έρευνα και καινοτομία-Δημιουργικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ