Starbucks Coffee Company

Από το 1971, η Starbucks Coffee Company έχει δεσμευθεί στη συλλογή και το καβούρδισμα του καλύτερου ποιοτικά καφέ arabica στον κόσμο, ακολουθώντας πρότυπες διαδικασίες που σέβονται τους καλλιεργητές καφέ. Σήμερα, με πάνω 29.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, η εταιρεία είναι κορυφαίος προμηθευτής ποιοτικού καφέ παγκοσμίως. Mέσα από τη σταθερή αφοσίωσή μας στην τελειότητα και στις κατευθυντήριες αρχές μας, προσφέρουμε, με κάθε κούπα καφέ, τη μοναδική Εμπειρία Starbucks σε κάθε πελάτη μας. Στην Κύπρο, μέσα σε 15 χρόνια λειτουργίας, 13 καταστήματα  υποδέχονται καθημερινά τους φίλους του καφέ και μοιράζονται μαζί τους μια μοναδική εμπειρία: την Εμπειρία Starbucks! 

Γιατί η εταιρεία σας θεωρείται best workplace (εργοδότης προτίμησης);
Χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας των Starbucks αποτελεί το γεγονός ότι οι εργαζόμενοί τους δεν είναι απλώς υπάλληλοι, αλλά συνεργάτες (partners), η επιλογή των οποίων γίνεται με κριτήριο την πίστη σε ένα κοινό σύστημα αξιών ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου, καταγωγής ή οικογενειακής κατάστασης. Το να είσαι partner στα Starbucks σημαίνει ότι έχεις την ευκαιρία να είσαι κάτι παραπάνω από εργαζόμενος και να συμμετέχεις σε κάτι μεγαλύτερο. Οι άνθρωποι που επιλέγουν να εργαστούν στα Starbucks πιστεύουν στις αρχές της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και σε αυτό το πλαίσιο είναι διατεθειμένοι να διαφοροποιηθούν, με σκοπό να συμμετέχουν με όποιο τρόπο μπορούν στις πρωτοβουλίες περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων. Αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο που διαφοροποιεί την εταιρεία. Η δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος, που η διαφορετικότητα είναι απολύτως αποδεκτή ως ουσιαστικό συστατικό του τρόπου λειτουργίας της επιχείρησης. Παράλληλα, η εταιρεία  προσφέρει στους εργαζόμενους ευκαιρίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης, ώστε να προσαρμοστούν σε νέους ρόλους, να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους και να προετοιμαστούν για υψηλότερα επίπεδα επαγγελματικών αρμοδιοτήτων. Ως μέλος στην «οικογένεια» Starbucks δίνονται ευκαιρίες για να αναπτυχθείς ως άνθρωπος, να εξελίξεις την καριέρα σου και να «μεγαλώσεις» σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, oι νέοι partners καλωσορίζονται με ένα εισαγωγικό πρόγραμμα εκπαίδευσης με βάση το ρόλο που θα τους δοθεί. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να βοηθήσει τον κάθε partner να κατανοήσει και να εμβαθύνει στην κουλτούρα των Starbucks και να τον προετοιμάσει για την επιτυχημένη πορεία του. 

Ποια πιστοποιητικά και διακρίσεις έχετε παραλάβει που αφορούν σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού; 
Είναι χαρακτηριστικό ότι από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, η Starbucks αποτελεί μια «διαφορετική εταιρεία». Μία επιχείρηση που έχει δεσμευτεί στο να εμπνέει και να καλλιεργεί το ανθρώπινο πνεύμα. O κεντρικός άξονας της φιλοσοφίας της, που συνοδεύει την παρουσία της σε όλο τον κόσμο, είναι ότι «δραστηριοποιείται στον χώρο των ανθρώπων σερβίροντας καφέ και όχι στον χώρο του καφέ σερβίροντας ανθρώπους». Με κύριους στόχους την προσφορά του πιο ποιοτικού καφέ και τη δημιουργία μιας εξαιρετικής εμπειρίας για τον κάθε ένα πελάτη ξεχωριστά, τα Starbucks αποτελούν ένα άριστο περιβάλλον εργασίας. 
Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία έχει διακριθεί, μεταξύ άλλων, για το Άριστο Εργασιακό Περιβάλλον με το Employer of the Year U.S. Business Leadership Network Annual Leadership Awards το 2014, με το Top employer στην Ευρώπη από το Top Employers Institute, ανεξάρτητο ελεγκτικό φορέα για πρακτικές Ανθρώπινου Δυναμικού το 2018, καθώς σε άλλες χώρες σε όλον τον κόσμο.

Πώς θα περιγράφατε την κουλτούρα που διέπει το ανθρώπινο δυναμικό σας;   
Τα Starbucks διαθέτουν ένα μοναδικό εργασιακό περιβάλλον, στο οποίο όλοι είναι ευπρόσδεκτοι καθώς προάγει το αίσθημα της ομαδικότητας. Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι partners κάνουν πράξη καθημερινά τις αξίες που υποστηρίζουν, όπως υπευθυνότητα, εργατικότητα, διαφάνεια, αλληλεγγύη, ομαδικότητα και αλληλοσεβασμό, δουλεύοντας όλοι μαζί για την επίτευξη των κοινών στόχων. Δεν είναι τυχαίο ότι οι partners αποτελούν την κινητήρια δύναμη για την επιτυχία της εταιρείας. Καλλιεργούμε μεταξύ μας το σεβασμό και την αξιοπρέπεια, δίνοντας περιθώριο στη διαφορετικότητα της κάθε προσωπικότητας. Το ευχάριστο κλίμα που επικρατεί πίσω από το bar δίνει τη δυνατότητα στους partners να αναπτύσσουν σχέσεις όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και με τους πελάτες, δημιουργώντας τους το συναίσθημα να θέλουν να εργάζονται κάθε μέρα. 
 

Ποια χαρακτηριστικά ψάχνετε στα άτομα που προσλαμβάνετε; 
Αναζητούμε άτομα με ενθουσιασμό, επικοινωνιακά χαρίσματα και φυσικά πάθος για τον καφέ! Αυτά τα χαρακτηριστικά αρκούν για να ξεκινήσει κανείς την επαγγελματική του πορεία και το ταξίδι του στον κόσμο του καφέ. Η επιλογή γίνεται με κριτήριο την πίστη σε ένα κοινό σύστημα αξιών ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου, καταγωγής ή οικογενειακής κατάστασης. Δουλεύοντας στα Starbucks είναι η ευκαιρία σου να χτίσεις μια σταθερή καριέρα και να γίνεις όσο καλύτερος μπορείς. Να συμμετέχεις σε κάτι μεγαλύτερο. Να προσδώσεις αξία στον κόσμο και να αναγνωριστείς για όλα αυτά που κάνεις κάθε μέρα. 

Ποια ιδιαίτερα οφέλη προσφέρετε στο προσωπικό σας;
Στα Starbucks, το συνολικό πακέτο αποδοχών ονομάζεται «Your Special Blend». Είναι ένα πακέτο προνομίων σχεδιασμένο να καλύπτει διάφορες ανάγκες των partners, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά προνομίων που σχετίζεται με bonus, δέκατο τρίτο μισθό, ευέλικτο πρόγραμμα εργασίας, ιδιωτικό πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους ίδιους και τα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειάς τους, εκπτώσεις σε προϊόντα, δωρεάν ροφήματα και καφέ κ.ά. Οι partners έχουν επίσης στη διάθεσή τους το σύστημα ηθικής αναγνώρισης από τα Starbucks καθώς και την υποστήριξη της εταιρείας για την ολοκλήρωση των σπουδών τους. 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Διεύθυνση: Λεωφόρος Γρίβα Διγενή & Θεμιστοκλή 
Δέρβη 48, Λευκωσία 
Τηλέφωνο: 22466460/462 
E-mail: info@starbucks.com.gr 
Ιστοσελίδα: www.starbucks.com.cy
 

Δειτε Επισης

PARIMATCH
TSYS
UCLan Cyprus
Starbucks Coffee Company
PAFILIA
LOUIS HOTELS
Melco
Όμιλος PHC
Best companies to work for: Περιζήτητοι εργοδότες