ZEBRA Consultants: Επιτυχής ολοκλήρωση του εργαστηρίου Red Hat on Microsoft Azure

Με μεγάλη επιτυχία η ZEBRA Consultants οργάνωσε στις 15 Μαΐου 2018 ένα εργαστήρι που σκοπό είχε την ανάλυση και την πρακτική κατανόηση της «Πλανητικής Σύζευξης» μεταξύ της Red Hat και της Microsoft, όπου τεχνολογίες ανοικτού κώδικα της Red Hat είναι διαθέσιμες στο Microsoft Azure. Οι δύο αυτοί κολοσσοί έχουν καταλήξει σε μία μοναδική στρατηγική συνεργασία αναδεικνύοντας τεχνολογίες όπως το Red Hat Enterprise Linux, την πλατφόρμα Red Hat OpenShift Container Platform, το Red Hat Ansible Tower και άλλες στο Microsoft Azure. Στην Κύπρο, οι λύσεις αυτές υποστηρίζονται μέσω των επαγγελματικών υπηρεσιών της εταιρείας ZEBRA Consultants, αξιοποιώντας στο έπακρο τα οφέλη και τις βέλτιστες πρακτικές που πηγάζουν από τη συνέργεια μεταξύ της Red Hat και της Microsoft στο cloud.

Για την επιτυχή οργάνωση και υλοποίηση της εκδήλωσης αυτής και την ανάδειξη των τεχνολογιών από τη Microsoft και τη Red Hat, είχε εγκατασταθεί το OpenShift στην Πλατφόρμα Azure και αξιοποιήθηκε η τεχνολογία του Ansible Tower που προσφέρεται από το Azure Cloud. Μετά από μία εισαγωγική αναφορά από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ZEBRA Consultants κύριο Γιώργο Χριστοδούλου, σε συνεννόηση με τους 2 προμηθευτές Red Hat και Microsoft, παρουσιάστηκαν οι τεχνολογίες και η ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, o κύριος Moshe Eldar, Sales Manager IGC, Red Hat, μαζί με τον κύριο Βαλεντίνο Γεωργιάδης, Azure Product Marketing Manager της Microsoft ανασκόπησαν τα θέματα της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δυο κολοσσών.

Στη συνέχεια, ο κύριος Bartlomiej Zass, OSS Cloud Application Development, της Microsoft, ανάδειξε θέματα που αφορούν στον Azure και των επιχειρηματικών εφαρμογών της Red Hat στο Azure.

Ακολούθως ο κύριος Menny Tsarfati, Solution Architect, Manager της Red Hat, ανάλυσε επαρκώς τις μεθόδους αναβάθμισης των εφαρμογών και των DevOps συνδυάζοντας τη δύναμη της Πλατφόρμας Red Hat OpenShift Container Platform με την πληρότητα, ευελιξία και δυναμική του Microsoft Azure.

Ακολούθησε παρουσίαση από τον κύριο Γιώργο Αντωνίου, Systems Engineer της ZEBRA Consultants, αναφορικά με το Red Hat Ansible Tower εστιάζοντας στους αυτοματισμούς και  στις προσαρμογές των συστημάτων υποδομής. Με την ολοκλήρωση αυτής της παρουσίασης και στο πρώτο πρακτικό μέρος από την ομάδα της ZEBRA οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να διαχειριστούν τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία Ansible στο Azure.

Ακολούθησαν, ακόμα δύο πρακτικά μέρη, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν με την καθοδήγηση από την ομάδα της ZEBRA τις δυνατότητες του OpenShift στον Azure. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου και την επίλυση αποριών, οι συμμετέχοντες κατανόησαν σε βάθος τη σημασία αυτής της πρωτοποριακής DevOps τεχνολογίας στο cloud.

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι, προέρχονταν από διάφορα Τραπεζικά Ιδρύματα, Οργανισμούς Τηλεπικοινωνιών, Κυβέρνηση, καθώς και από άλλες μεγάλες και μικρομεσαίες ιδιωτικές εταιρείες.

Η επιτυχία ενός πρακτικού εργαστηρίου, βασίζεται στο βαθμό κατανόησης της τεχνολογίας που παρουσιάστηκε και κυρίως στις προκλήσεις για συνεργασίες που αναδείχθηκαν μέσα από αυτό. Εμείς στη ZEBRA Consultants Ltd, είμαστε σίγουροι ότι οι συμμετέχοντες πέραν από τις γνώσεις και πρακτικές εμπειρίες που έχουν αποκομίσει, έχουν εντοπίσει ουσιαστικές εφαρμογές για αξιοποίηση της ευκαιρίας που αναδεικνύεται μέσα από αυτή την συνεργασία και κυρίως των απεριόριστών εφαρμογών που έπονται στο μέλλον.

 

 
 
 

 

 

Δειτε Επισης

Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος