Deal Συνεργατισμού: Ενοχλημένοι οι ξένοι επενδυτές

Έντονα ενοχλημένοι φαίνεται να είναι οι ξένοι επενδυτές που επέδειξαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν σε μία ενδεχόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας, στα πλαίσια των αναγκών που προκύπτουν από την απορρόφηση περιουσιακών στοιχείων του Συνεργατισμού.

Το τελικό Capital Plan που υπέβαλε η Ελληνική Τράπεζα, ουσιαστικά αποκλείει την εμπλοκή των όποιων νέων επενδυτών, τουλάχιστον με σημαντική συμμετοχή, κάτι που οι πληροφορίες λένε πως ενόχλησε τους τελευταίους ενδιαφερόμενους επενδυτές που επιδίωκαν είσοδο στη μετοχική δομή της τράπεζας. Πρόκειται για τους Pimco, Atlas Merchant Capital και elements Capital Management.

H κοινοπραξία είχε υποβάλει πρόταση για κάλυψη ολόκληρης της έκδοσης των 150 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες η Atlas θα επένδυε ένα ποσό της τάξης των 77 εκατ. ευρώ, η Pimco θα επένδυε ένα ποσό της τάξης των 57 εκατ. ευρώ και η Εlements 15 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, οι επενδυτές φαίνεται να απέστειλαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής και τα σχετικά έγγραφα που αποδείκνυαν την ύπαρξη των ρευστών που απαιτούνταν ενώ οι πληροφορίες λένε πως εξασφάλισαν και τη συγκατάθεση της Κεφαλαιαγοράς για εξαίρεση από τις πρόνοιες του νόμου περί Δημόσιων Προτάσεων Εξαγοράς.

Αν και τελικά η λύση που θα δοθεί είναι εκ των έσω, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές εξέφρασαν την άποψη πως συνδυάζοντας τη διεθνή εμπειρία της Pimco και της Atlas και την τοπική γνώση της Elements, θα μπορούσαν να συμβάλουν στην όσο το δυνατό ομαλότερη εφαρμογή του σχεδίου απορρόφησης των εργασιών του Συνεργατισμού.

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP