Η Επανάσταση των Μεγάλων Δεδομένων (Big Data) και η Αύξηση στη ζήτηση Στατιστικολόγων

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσαν οι υπηρεσίες στατιστικής στις ΗΠΑ (US Bureau of Labor Statistics), η ζήτηση στατιστικολόγων παγκόσμια αναμένεται να σημειώσει άνοδο, γύρω στο 34% μέχρι και το 2026, καταγράφοντας πολύ μεγαλύτερη αύξηση συγκριτικά με όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα. 
 
Οι λόγοι της ραγδαίας αυτής αύξησης είναι κυρίως η χρήση της στατιστικής σε ολοένα και περισσότερους τομείς καθώς και η επανάσταση των Μεγάλων Δεδομένων (Big Data) που οδήγησε στην εξέλιξη και ανάπτυξη στατιστικών μεθόδων κατάλληλων για την επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων με στόχο να παρέχουν καινοτόμες λύσεις και καινούριες πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους σε όλα τα πεδία έρευνας.
 
Τι είναι η Στατιστική;
Στατιστική είναι η μελέτη και ανάλυση δεδομένων με απώτερο στόχο τη λήψη αποφάσεων με το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Επιστήμες όπως τα Οικονομικά, η Διοίκηση Επιχειρήσεων, η Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά χρησιμοποιούν στατιστικές μεθόδους που θα τους επιτρέψουν να δώσουν τις βέλτιστες λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν. 
Η ακρίβεια των μετεωρολογικών προβλέψεων οφείλεται και αυτή στη χρήση περίπλοκων στατιστικών μοντέλων που επιτρέπουν την ακριβή πρόγνωση επιτρέποντας έτσι και την έγκαιρη παρέμβαση των υπηρεσιών διαχείρισης κρίσεων σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων. 
 
Ποιος μπορεί να γίνει Στατιστικολόγος; 
Μια καριέρα στη στατιστική είναι κατάλληλη για άτομα τα οποία τους συναρπάζουν οι αριθμοί και τα δεδομένα. Συνήθως αυτά τα άτομα θέλουν να αποκτήσουν την ικανότητα να επεξεργάζονται τα δεδομένα και να αντλούν από αυτά χρήσιμες πληροφορίες με στόχο να επικοινωνούν τα ευρήματά τους με τρόπο ορθό και δεοντολογικό. 
Ένα καλό μαθηματικό υπόβαθρο είναι απαραίτητο σε αυτά τα άτομα για αυτό και τα προγράμματα στατιστικής αποτελούν στην πλειοψηφία τους ειδικεύσεις σε προγράμματα Μαθηματικών σπουδών. 
 
Γιατί να σπουδάσω Στατιστική;
Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ξεκάθαρα ότι η αύξηση της επαγγελματικής απασχόλησης των πτυχιούχων Μαθηματικών θα ξεπεράσει το 30% έως το 2026. Θεωρείται επίσης το καλύτερο επάγγελμα από το CAREERCAST και στα Top10 των Guardian Tables. Τέλος το Πτυχίο των Μαθηματικών προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών εργοδότησης σε διάφορους τομείς της αγοράς. 
Το προπτυχιακό πρόγραμμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus προσφέρει στους απόφοιτους του τη δυνατότητα να αποκτήσουν Πτυχίο Μαθηματικών, με κατεύθυνση τη Στατιστική  σε μια από τις καλύτερες Σχολές της Κύπρου. Το πρόγραμμα εντάσσεται εξάλλου στην Σχολή Επιστημών του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, η οποία διαθέτει προγράμματα με το υψηλότερο ποσοστό ικανοποίησης σπουδαστών (>90%) και με μοναδικά καινοτόμα μαθήματα που δεν προσφέρονται από κανένα άλλο Πανεπιστήμιο στην Κύπρο.
Επιπλέον, οι απόφοιτοι του Βρετανικού Πανεπιστημίου της Κύπρου, λαμβάνουν δύο πτυχία, από τα Πανεπιστήμια UCLan Cyprus και UCLan UK, πλήρως αναγνωρισμένα σε Κύπρο, Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.
 
Δέκα Διαθέσιμες Υποτροφίες 
To Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει 10 μισές Υποτροφίες για το Πρόγραμμα BSc (Hons) Mathematics για το πρώτο έτος σπουδών στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Οι υποτροφίες μπορούν να διατηρηθούν και στα επόμενα χρόνια σπουδών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις ενδιαφέροντος για τις διαθέσιμες υποτροφίες Οκτωβρίου 2018, καθώς και προσωπικά ραντεβού με τους Συμβούλους Σπουδών του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  http://www.uclancyprus.ac.cy/en/courses/bsc-mathematics-scholarships ή επικοινωνήστε στο 24 69 40 00. 

Δειτε Επισης

Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια Γενικής Εκτίμησης κάθε πέντε χρόνια, αντί κάθε τρία
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα
Pedalion Yachting: Φέρνει στην Κύπρο τα πολυτελή σκάφη της Lilybaeum Yacht
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί