Olympus: Σε τροχιά υλοποίησης το νέο εργοστάσιο στην Κύπρο (pics)

Προχωρούν οι κατασκευαστικές εργασίες του νέου εργοστασίου παραγωγής γαλακτοκομικών της Olympus Foods στην περιοχή Τσερίου, στη Λευκωσία. 

Πρόκειται για επένδυση που αγγίζει τα  €40 εκατ. και αφορά την ανέγερση σύγχρονης μονάδας, που θα παράγει ανάμεσα σε άλλα, και χαλλούμι. 

Τις κατασκευαστικές εργασίες ανέλαβε η Psaras Construction και τον σχεδιασμό η Zenonos Architects, η οποία δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από την πρόοδο του έργου.

Διαβάστε ακόμα:

Superhome Center: Αντίστροφη μέτρηση για το νέο κατάστημα στην Πάφο

Χ. Κυνηγού: Διαχειρίσιμες οι οποιεσδήποτε προκλήσεις για τις τράπεζες

 


 

 

 

Τι αφορά η επένδυση

Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση υλοποιείται από την εταιρεία Olympus Foods (Cyprus) ΕΠΕ, η οποία ιδρύθηκε από τους μετόχους του Ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε., με έδρα τα Τρίκαλα.

Ο Όμιλος διαθέτει έξι εργοστάσια (πέντε στην Ελλάδα και ένα στη Ρουμανία) επεξεργασίας γάλακτος και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, εμφιαλωμένου νερού, χυμών και αναψυκτικών (τυριά, γιαούρτια, επιδόρπια με βάση το γιαούρτι, επιδόρπια με βάση ξηρούς καρπούς και φρούτα, (αμύγδαλα, μύρτιλα, μήλα, αχλάδια κ.λπ.).

 

Το γάλα θα προέρχεται από τοπικούς παραγωγούς, με τους οποίους η εταιρεία θα συνάψει συμβόλαια συνεργασίας και ανάπτυξης.

Τα παραγόμενα προϊόντα θα διατίθενται κατά ένα μέρος στην κυπριακή αγορά και κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους, σε αγορές του εξωτερικού (χώρες Ε.Ε., ΗΠΑ κ.λπ.).

Δειτε Επισης

Η δυναμική του τουρισμού μέσα από τους αριθμούς...Οι 4.040.200 αφίξεις και τα έσοδα ύψους €3.209,4 εκ. το 2024
Η γαλακτοβιομηχανία Όμηρος, το μπαράζ επενδύσεων και η πολλαπλή στόχευση της καθόδου στην Κύπρο
Δυναμική παρέμβαση ACTTA για την ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Αδιανόητη η λήψη απεργιακών μέτρων»
PAPAFiLiPOU Forest Fruit Frozen Yogurt: Θα το αγαπήσεις!
Η PPD Global στρέφεται στην «πράσινη» ενέργεια και τις ΑΠΕ-Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στα κεντρικά γραφεία στη Λευκωσία
Riva Beachouse: Ένα εστιατόριο εμπνευσμένο από τις δεκαετίες του ’60 και ’70 στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Μιχάλης Μίτας: Το brand Πάφος ως τουριστικός προορισμός και πώς θα ενδυναμώσει την θέση της στον παγκόσμιο χάρτη
Λύρα Αμβροσίδου: Ο ανθεκτικός αλλά όχι άτρωτος τομέας των ακινήτων, οι προκλήσεις και το ανανεωμένο Pendeli Resort
Σκλαβενίτης: Μοντέλο εργοδότη με ανθρωποκεντρική φιλοσοφία
Ενσωματώνει τις διαπιστώσεις της ερευνητικής για τους takata το Υπ. Μεταφορών-Οι ενέργειες στις οποίες προχωρεί