ΚΕΒΕ- ΟΕΒ: Επιβάλλεται η δημιουργία Υφυπουργείου Ψηφιακής Στρατηγικής και Ανάπτυξης

Η Κύπρος θα πρέπει άμεσα να προωθήσει τη δημιουργία Υφυπουργείου Ψηφιακής Στρατηγικής και Ανάπτυξης, όπως ανέφεραν στην εναρκτήρια ομιλία τους στο πλαίσιο του The Digital Cyprus Conference, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, πρόεδρος Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) και Χρίστος Μιχαηλίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Είναι υψίστης σημασίας συμφώνησαν πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας μας θα πρέπει να τεθεί κάτω από ένα σώμα, ο οποίος θα οδηγήσει τη συλλογική προσπάθεια για την υλοποίηση του σημαντικότατου έργου του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των ψηφιακών τεχνολογιών για την οικονομία, την κοινωνία και την ανάπτυξη της χώρας μας ο κ. Αγκαστινιώτης αναφέρθηκε στους λόγους που η Κύπρος πρέπει να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια. Καθώς η ψηφιακή οικονομία δεν έχει όρια, τόνισε πως η Κύπρος μπορεί να διεκδικήσει μερίδιο στην παγκόσμια ψηφιακή οικονομία, πολύ μεγαλύτερο από το μέγεθός της και είναι κάτι θα πρέπει να πράξει άμεσα. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε, το ΚΕΒΕ θεωρεί ότι θα πρέπει η ψηφιοποίηση να είναι η κορυφαία προτεραιότητα στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας και κάθε τομέας θα πρέπει να αναπτυχθεί σε συνάρτηση με την τεχνολογία. Μόνο έτσι η Κύπρος θα παραμείνει ανταγωνιστική επιτυγχάνοντας την προσέλκυση επενδύσεων

Για να καταστεί αυτό εφικτό εξήγησε θα πρέπει η ψηφιοποίηση να γίνει συλλογικά σε διάφορα επίπεδα και να καταστεί προτεραιότητα κάθε πολιτικού και επιχειρηματικού τομέα.
 


Στον ίδιο τόνο, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως η 4η βιομηχανική επανάσταση έχει ξεκινήσει, καθώς η ψηφιακή τεχνολογία είναι εδώ και αλλάζει τα πάντα. Τα προϊόντα και υπηρεσίες γίνονται όλο και πιο εξατομικευμένες, ενώ ολόκληροι κλάδοι και επιχειρήσεις κινδυνεύουν να εξαφανιστούν αν δεν ψηφιοποιηθούν.

Στο πλαίσιο αυτό η Κύπρος οφείλει και μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για να αλλάξει η θέση της στο διεθνή ψηφιακό χάρτη.

Είναι ώρα εξήγησε να περάσουν οι προσπάθειες της Κύπρου για ψηφιοποίηση επιτέλους στην υλοποίηση, ένα πεδίο όπου πάσχουμε.

Προς την κατεύθυνση αυτή η δημιουργία του Υφυπουργείου Ψηφιακής Στρατηγικής είναι απαραίτητη για τον γενικό συντονισμό όλων των απαιτούμενων δράσεων. Η Κύπρος επιβάλλεται να αποκτήσει ένα σώμα που θα αναλάβει την υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού σε οριζόντια βάση εδώ και τώρα.

Το Digital Cyprus Conference διοργανώνουν το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου, τη Cyta, και τη Logicom και συντονίζει η IMH.

Δειτε Επισης

Δ. Σκουρίδης: Καταλύτης για την έρευνα και τη βιομηχανία το άνοιγμα γραφείων της Tenstorrent στην Κύπρο
Creating Synergies: Προωθώντας τη συμμετοχικότητα και τη διαφορετικότητα στον τομέα του ICT
CITEA Roadshow Event: Γέφυρα δικτύωσης και συνεργασίας για τις εταιρείες πληροφορικής
Tο τέταρτο «Cyber Security Weekend»-Eυαισθητοποίηση των επιχειρήσεων του τομέα των τροφίμων για την Κυβερνοασφάλεια
Η καινοτόμος εφαρμογή airbeld από την EMBIO Diagnostics...Πληροφορίες για καθαρότερο αέρα και πρόβλεψη καιρού
Πιστοποίηση «Real Quantum Dot Display» από την TÜV Rheinland για τις τηλεοράσεις Samsung QLED
Προοπτικές συνεργασίας σε προηγμένα πεδία της ΤΝ συζήτησαν ΤΕΠΑΚ και Tenstorrent
Mastercard Fintech Forum 2025: Η Αθήνα στο επίκεντρο της fintech καινοτομίας
Ανησυχούν οι Κύπριοι για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζει την απασχόληση και τις αποδοχές καλλιτεχνών
Συνεργασία της payabl. με τη Sift...Αξιοποιεί την πλατφόρμα πρόληψης απάτης με ΤΝ για προστασία των επιχειρήσεων