Bertarelli: Ενισχύει το χαρτοφυλάκιο της Pharma Bet

Η οικογένεια Bertarelli έκανε την τεράστια περιουσία τους από την φαρμακευτική βιομηχανία και εξακολουθούν να στοιχηματίζουν ότι η φαρμακευτική βιομηχανία μπορεί να έχει υψηλές αποδώσεις.

H Gurnet Point Capital, ένα ταμείο υγείας που υποστηρίχθηκε από τον Ernesto Bertarelli, το πλουσιότερο πρόσωπο της Ελβετίας, συμφώνησε να αγοράσει την Corium International Inc., συμφωνία η οποία θα μπορούσε να ανεβάσει την αξία της Menlo Park, βιοφαρμακευτική εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια, σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια.

Εστιάζοντας στα φαρμακευτικά προϊόντα, ο Bertarelli εμμένει σε αυτό που γνωρίζει να κάνει καλύτερα. Οργάνωσε την πώληση της Serono στην Merck & Co. για 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2006 όταν ήταν 40 ετών. Σήμερα, η περιουσία της οικογένειας εκτιμάται σε 15,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Έχουν επίσης επεκταθεί σε hedge funds, private equity και real estate, μέσω της Waypoint, της Kedge Capital και της Crosstree Real Estate Partners.

Η Gurnet Point, με έδρα το Cambridge της Μασαχουσέτης, θα πληρώσει 12,50 δολάρια ανά μετοχή, 50% πριμοδότηση για την τελευταία τιμή κλεισίματος της Corium. Η εταιρία παράγει εξειδικευμένα προϊόντα που βοηθούν στην χορήγηση φαρμάκων μέσω του δέρματος και των βλεννογόνων. Η Gurnet Point συμφώνησε επίσης να καταβάλει επιπλέον 50 σεντ ανά μετοχή εάν η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων εγκρίνει τη θεραπεία του Alzheimer Corium πριν από τις 31 Μαρτίου 2020.

«Η ομάδα μας, η οποία φέρνει δεκαετίες εμπειρίας στους κλάδους των βιοεπιστημών και της υγειονομικής περίθαλψης, θα υποστηρίξει την ομάδα Corium και τη στρατηγική της για τη δημιουργία πρόσθετων νέων προϊόντων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Gurnet Point Chris Viehbacher σε δήλωση. Σημείωσε ότι θα παρέχουν «σημαντικές οικονομικές επενδύσεις» για να βοηθήσουν στην ταχύτερη διάθεση των προϊόντων στην αγορά.

ΠΗΓΗ: Bloomberg

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα