DEMSTAR BUSINESS SOLUTIONS

Η ιστορία της Demstar στην κυπριακή αγορά ξεκίνησε το 1986 και είναι απόλυτα ταυτισμένη με την πορεία της βιομηχανίας πληροφορικής, η οποία τότε έκανε τα πρώτα της βήματα.

H Demstar βιώνει την εξέλιξη της τεχνολογίας στην Κύπρο από την εποχή που πρωτοεμφανίστηκαν διεθνώς οι προσωπικοί υπολογιστές IBM με λογισμικό MS DOS, από την πρώτη έκδοση των Windows και τους εκτυπωτές dot matrix, μέχρι σήμερα, που υπάρχουν πέραν των 10 δισ. συνδεδεμένων έξυπνων συσκευών με 1 τρισ. εφαρμογές (apps) στο σύννεφο cloud και οι εκτυπώσεις σε 3D.   

Μετά την οικονομική κρίση του 2013, η Demstar οδηγήθηκε σε ένα πιο ευέλικτο σχήμα και συγκεντρώνεται αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών πελατών, καθώς και την προώθηση εξειδικευμένων λύσεων που την διαφοροποιούν στην κυπριακή αγορά πληροφορικής, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος των πελατών της. Το 2016 η εταιρεία συμπλήρωσε 30 χρόνια εμπειριών και συμμετοχής στην κυπριακή οικονομία.
 
Υπηρεσίες

«Έχοντας ως γνώμονα ότι τα δεδομένα ενός οργανισμού (data) είναι το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο που έχει, προσφέρουμε λύσεις και υπηρεσίες με στόχο τη διαχείριση και την προστασία της πληροφορίας», επεσήμανε ο Αντρέας Νεοκλέους, Director, Business Services. 

Η ασφαλής διατήρηση και διαθεσιμότητα των υποδομών, με συνέπεια την απρόσκοπτη χρήση της πληροφορίας, παρέχει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα έγκαιρων και σωστών αποφάσεων, κάνοντας τις άκρως ανταγωνιστικές.

Οι κύριες δραστηριότητες της Demstar επικεντρώνονται σε τρεις βασικες κατηγορίες:

1. Διαχείριση και μείωση των εκτυπώσεων με την εισαγωγή λύσεων Managed Print Services και Document Management, πετυχαίνοντας χαμηλότερο κόστος εκτυπώσεων μέχρι και 40% αλλά και εφαρμογή διαδικασιών (workflows) για αμεσότερη πρόσβαση στα δεδομένα.

2. Δημιουργία βέλτιστων υποδομών για μια επιχείρηση είτε στους χώρους της (on premise) είτε στο «σύννεφο» (cloud) με λύσεις ιδεατών υποδομών (virtualization) προστασίας και ασφάλειας δικτύων, αποθήκευσης δεδομένων (storage & backup), αλλά και επιχειρηματικής ετοιμότητας (disaster recovery & business continuity).

3. Καταρτισμό προγράμαμματος συνολικής διαχείρισης και υποστήριξης (outsourcing) των υποδομών τεχνολογίας μιας επιχείρησης, επιτρέποντάς της να συγκεντρωθεί αποκλειστικά στο επιχειρηματικό της μοντέλο.

Στρατηγικοί συνεργάτες της Demstar είναι κορυφαίες πολυεθνικές του χώρου, όπως, Microsoft, HP, Canon και άλλες.
 
Διακρίσεις
Η Demstar έχει λάβει πολλές διακρίσεις από την ΗΡ και την Microsoft για την ποιότητα των υπηρεσιών της και το επίπεδο κατάρτισης του προσωπικού της. Το 2017 έχει αναδειχθεί στην εκλεκτή κατηγορία των μελών του Canon CEE Premier Partner Club για τις υπηρεσίες Office Solutions. Έλαβε επίσης το βραβείο Νέο Προϊόν/Υπηρεσία στα IΝ Business Awards για το Managed Print Services το 2012.
 
Πλεονέκτημα
Παράγοντες όπως η τεχνογνωσία, οι τιμές και τα προϊόντα είναι πλέον ουσιώδη στοιχεία επιβίωσης αλλά όχι διαφοροποίησης. Η Demstar διαφοροποιείται αισθητά στην κυπριακή αγορά, θέτοντας την ανώτερη εμπειρία του πελάτη ως κορυφαία προτεραιότητα για όλο το προσωπικό της, δίδοντας μεγάλη έμφαση στις διαδικασίες και τα συστήματα εξυπηρέτησης.

Ο κ. Νεοκλέους εξηγεί πως για τη Demstar η βελτιστοποίηση της εμπειρίας του πελάτη δεν εντάσσεται στα πλαίσια μιας προσπάθειας παραγωγής εισοδημάτων, αλλά στόχο έχει να διαφοροποιεί έντονα κάθε παρεχόμενη λύση ή υπηρεσία σε βάθος χρόνου, με αποτέλεσμα πιο ικανοποιημένους πελάτες, χαμηλότερο κόστος λειτουργίας και πιο ενεργούς και δεσμευμένους εργαζόμενους.
 
Λύσεις ενδυνάμωσης
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια τέτοιες λύσεις θεωρούνταν πολυτέλεια για τους λίγους. Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν, καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός (Digital Transformation) είναι η βάση επιβίωσης αλλά και διαφοροποίησης σε κάθε βιομηχανία. Οι κυπριακές επιχειρήσεις το έχουν αντιληφθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά λόγω του μικρού μεγέθους της αγοράς και κυρίως εξαιτίας της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, δεν έχουν προχωρήσει στην υιοθέτησή τους σε ικανοποιητικό βαθμό, σύμφωνα με τον κ. Νεοκλέους.  Παρόλο που και οι ευρωπαϊκές οδηγίες για την ψηφιακή ατζέντα της Κύπρου είναι βασισμένες - λόγω της γεωγραφικής της θέσης - σε Cloud Solutions και Data Centre, ο επιχειρηματικός τομέας έχει καθυστερήσει αρκετά την υλοποίησή τους. Η καθυστέρηση αυτή δεν είναι δίχως συνέπειες.

Ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, σημείωσε, και ο ανταγωνισμός πλέον δεν είναι μόνο ντόπιος, αλλά κυρίως διεθνής κι αυτό σημαίνει μεταβαλλόμενος και απρόβλεπτος. Όλες οι κυπριακές επιχειρήσεις καλούνται να αναγνωρίσουν σύντομα τις εξωτερικές προκλήσεις και απειλές και να προχωρήσουν στις απαιτούμενες στρατηγικές ενέργειες που θα εξασφαλίσουν τη συνέχιση της επιτυχίας τους. Η Demstar, με πάνω από 30 χρόνια εμπειριών και συμμετοχής στην οικονομία, είναι πρώτα και κύρια μια κυπριακή επιχείρηση. «Δραστηριοποιούμενοι στον κλάδο θεωρούμε στρατηγική υποχρέωσή μας να σπρώξουμε, να επιταχύνουμε και να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο την ανάπτυξη των σύγχρονων λύσεων τεχνολογίας στις κυπριακές επιχειρήσεις, γιατί με αυτό τον τρόπο αυξάνουμε την ανταγωνιστικότητα και την επάρκεια της κυπριακής αγοράς, ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής με όφελος για όλα τα μέλη της», κατέληξε ο κ. Νεοκλέους
 
FACTS & FIGURES
 
Διευθυντική Ομάδα

Στέλιος Κολοκασίδης, CEO
Λούης Κώστα, Director, Sales
Αντρέας Νεοκλέους, Director, Business Services
Παρουσία: Δύο γραφεία, ένα σε Λευκωσία και ένα σε Λεμεσό
Προσωπικό: 42

 

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση:
Κυριάκου Μάτση 64, 2409, Έγκωμη, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22742222
Φαξ: 22742334
E-mail: customercare@demstargroup.com
Ιστοσελίδα: www.demstargroup.com 

Δειτε Επισης

SAP CYRPUS LTD
POWERSOFT COMPUTER SOLUTIONS
NETinfo PLC
IRON MOUNTAIN
MELLON CYPRUS LTD
HELLENIC TECHNICAL ENTERPRISES LTD
EBOS TECHNOLOGIES LTD
DIORATIKI IT SOLUTIONS LTD
DEXTERITY SOLUTIONS LTD
DEMSTAR BUSINESS SOLUTIONS