Powered by

Salamis Tours: Πρόταση για εξαγορά από EVH Investments

Δημόσια πρόταση για απόκτηση μέχρι και του 100%, με ελάχιστο το 90% συν μια μετοχή, του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Salamis Tours υπέβαλε προς τους μετόχους της εταιρείας η E.V.H. INVESTMENTS LIMITED. Η σκοπούμενη αντιπαροχή για την απόκτηση των τίτλων της Salamis είναι €0,40 ανά μετοχή, πληρωτέα σε μετρητά, σε όλους τους μετόχους που θα αποδεχτούν τη Δημόσια Πρόταση. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η E.V.H. Investments Limited συστάθηκε το 1999 και κατέχει άμεσα 15.936.909 Μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 43,63% του συνολικού εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Salamis. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τo ποσοστό που κατέχει ο Προτείνοντας μαζί με πρόσωπα που θεωρούνται από τον σχετικό Νόμο ότι ενεργούν σε συνεννόηση με αυτόν, ανέρχεται σε 16.135.313 μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 44,17% του συνολικού εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Salamis. 

Σημειώνεται ότι οι μέτοχοι CLR Investment Fund Public Limited, CHELCO Nominees Limited, η Κατίνα Λυσάνδρου, ο Ανδρέας Χατζηθεοδοσίου και η Έλενα Χατζηθεοδοσίου οι οποίοι κατέχουν συνολικά 9.422.462 Μετοχές, που αντιπροσωπεύουν το 25,79% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Salamis, έχουν δεσμευτεί να αποδεχτούν τη Δημόσια Πρόταση. Οι εν λόγω μέτοχοι, εξαιρουμένης της κας. Έλενας Χατζηθεοδοσίου, δεν ενεργούν σε συνεννόηση με τον Προτείνοντα. 

Η E.V.H. Investments Limited έχει προβεί σε διευθετήσεις με πιστωτικό ίδρυμα της Κύπρου για την καταβολή της απαιτούμενης αντιπαροχής προς τους μετόχους της Salamis που θα αποδεχτούν τη Δημόσια Πρόταση. 

Δειτε Επισης

Μαριλένα Ραουνά: Πέραν των 30.000 συνέδρων στην Κύπρο...Οκτώ διαγωνισμοί για κάλυψη των αναγκών διαμονής
Επιτυχής αναχρηματοδότηση για την Celestyal-Επιταχύνει την στρατηγική ανάπτυξής της
Palm Beach Resort: Μια νέα εποχή παραθαλάσσιας ζωής με επενδυτικό χαρακτήρα
Ν. Χριστοδουλίδης: Κομβικής σημασίας για τον κυπριακό τουρισμό το 2025-Το κλειδί για συνέχιση της εξελικτικής του πορείας
Θ. Μιχαηλίδης: Ανάγκη για ανοίγματα και σε άλλες δυνητικές αγορές...Μπορεί να γίνει αντίστοιχη με του Η.Β. η γερμανική
Emirates: Βελτιώνει την ταξιδιωτική εμπειρία με αναβαθμισμένα αεροσκάφη-Επέκταση της premium οικονομικής θέσης σε νέους προορισμούς
Το νέο κατάστημα Starbucks στην Σταυρού άνοιξε τις πόρτες του-Έμφαση στην αισθητική και στη συνολική εμπειρία (photos)
Aegean: Έξοδος στις αγορές με επταετές ομόλογο-Στο 3,7 με 4,05% το εύρος επιτοκίου
Lordos Hotels: Στα σκαριά η ανακαίνιση του Golden Bay-Οι επενδύσεις που έγιναν στα ξενοδοχεία του ομίλου
Νέος πρόεδρος της ΕΤΑΠ Πάφου για την διετία 2025-2027 ο Μιχάλης Μίτας