Πολύ θετικά αποτελέσματα καταγράφει η cdbbank

Πολύ θετικά αποτελέσματα καταγράφει η cdbbank (Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως) για το πρώτο τρίμηνο του 2016. Τα κέρδη πριν τη φορολογία ανήλθαν στο €1,1 εκατ. και ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας στο 12,1%.  Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με ποσοστό 77% των αναδιαρθρώσεων να εξυπηρετούνται κανονικά. 

Η Τράπεζα παρουσιάζει ισχυρή ρευστότητα με το δείκτη ρευστών διαθεσίμων να ανέρχεται στο 31,6% και το δείκτη δανείων προς καταθέσεις να διατηρείται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα (70%).

Η Τράπεζα εντάχθηκε πρόσφατα στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με ποσό ύψους €15 εκατ. για την παροχή χαμηλότοκων δανείων σε εγχώριες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια προώθησης της οικονομικής ανάκαμψης και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 

Με σύγχρονη δομή και εταιρική ταυτότητα και με ποσοστό  87%  της μετοχικής της βάσης να ανήκει σε Κύπριους επιχειρηματίες, η Τράπεζα συνεχίζει τη δυναμική της πορεία επεκτείνοντας τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε εγχώριους και διεθνείς πελάτες.

Πρόσφατα η cdbbank προχώρησε στη δημιουργία νέων γραφείων στη Λεμεσό, στην εργοδότηση σημαντικού αριθμού έμπειρου προσωπικού και σε ουσιαστικές επενδύσεις για την αγορά σύγχρονων συστημάτων πληροφορικής  για υποστήριξη των διευρυμένων εργασιών της.

Δειτε Επισης

Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP
Το ΑΕΠ της ευρωζώνης και ο οδικός χάρτης μείωσης των επιτοκίων
Κίνηση εντυπώσεων από ΑΚΕΛ με πρόταση νόμου για φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Εκνευρισμένοι με Νομική Υπηρεσία οι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής-«Πόση ικανοποίηση νιώθουν;»
Πρωτοποριακή επενδυτική επιλογή με το AstroBank Target Maturity Fund 2027
Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική