Μέχρι 30 Απριλίου η έντυπη δήλωση εισοδήματος μισθωτού

Η 30η Απριλίου 2016  είναι η τελευταία ημερομηνία υποβολής της Δήλωσης Εισοδήματος Μισθωτού, για το φορολογικό έτος 2015, σε έντυπη μορφή και μπορεί να γίνει ταχυδρομικώς ή στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Φορολογίας ενώ ηλεκτρονική υποβολή Δήλωσης Εισοδήματος Μισθωτού μέσω Taxisnet, μπορεί να γίνει μέχρι και την 31ην Ιουλίου 2016.

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι ο κάθε μισθωτός υποχρεούται να προβεί σε αυτοφορολογία, συμπληρώνοντας το σχετικό μέρος της Δήλωσης Εισοδήματος με την επιγραφή “Υπολογισμός Φόρου”.

Στην ιστοσελίδα του Τμήματος Φορολογίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση, www.mof.gov.cy/tax, έχει αναρτηθεί ειδικό εργαλείο για διευκόλυνση υπολογισμού του φόρου.

Στην περίπτωση που προκύπτει οφειλόμενο ποσό φόρου, αυτό θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 30/06/2016. Πληρωμές μέχρι 30/6/2016 μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.jccsmart.com, και στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Είσπραξης Φόρων.

Εκπρόθεσμες πληρωμές, μπορούν να γίνουν μόνο στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Είσπραξης Φόρων.

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Φορολογίας.

Σε άλλη ανακοίνωσή του του Τμήμα Φορολογίας αναφέρει ότι, προσεχώς, αναμένεται η έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του Νομοσχεδίου που αφορά την υποχρέωση των Νομικών Προσώπων να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη Φορολογική Δήλωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Εν αναμονή της σχετικής έγκρισης, το Τμήμα Φορολογίας προτρέπει τα νομικά πρόσωπα που δεν είναι εγγεγραμμένα στο σύστημα Taxisnet ΦΠΑ, να υποβάλουν αίτηση για εγγραφή, το συντομότερο δυνατό, ώστε να αποφευχθεί τυχόν ταλαιπωρία από την μαζική υποβολή των αιτήσεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης ΦΠΑ είναι η υποβολή, τουλάχιστον μιας δήλωσης με τη συνηθισμένη διαδικασία (σε έντυπη μορφή) και η εξασφάλιση πρόσβασης στο σύστημα TAXISnet ΦΠΑ.

Για πρόσβαση στο σύστημα TAXISnet ΦΠΑ θα πρέπει να συμπληρωθεί η σχετική αίτηση (έντυπο TAXISnet 01-Φ.Π.Α.), η οποία μπορεί να υποβληθεί στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Τμήματος Φορολογίας (ΦΠΑ), μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση, vatvima@vat.mof.gov.cy, ταχυδρομικώς στη διεύθυνση Τμήμα Φορολογίας, 1471 Λευκωσία ή με φαξ στον αριθμό, 22454874.

Το έντυπο της σχετικής αίτησης βρίσκεται και στην ιστοσελίδα του TAXISnet, στην ενότητα “Έντυπα”, κάτω από τον τίτλο “Έντυπα Υπηρεσίας ΦΠΑ (Αιτήσεις)”.

Επισημαίνεται ότι τα συστήματα TAXISnet για σκοπούς υποβολής δηλώσεων για άμεσους φόρους (πρώην ΤΕΠ), και TAXISnet ΦΠΑ είναι ξεχωριστά συστήματα και απαιτείται ξεχωριστή αίτηση για πρόσβαση στο κάθε σύστημα.

Δειτε Επισης

Άνοδος την Παρασκευή στο ΧΑΚ και εβδομαδιαία κέρδη 3,30%
Μόνο μέσω του Tax For All η Δήλωση για μειωμένο ΦΠΑ 5%
Ανεβαίνουν ξανά οι τόνοι στον τομέα της παραγωγής χαλλουμιού-Σημείο τριβής η ποσόστωση
Κέρδη στο ΧΑΚ εν μέσω υψηλού όγκου στους τραπεζικούς τίτλους
Ανέκαμψαν τα έσοδα από τον τουρισμό-Ετήσια αύξηση 15% τον Φεβρουάριο
Ξένοι ομιλητές στο 9ο Cyprus Professional Services Conference
Μακρύς ο...δρόμος για την ηλεκτροκίνηση στην Κύπρο-Από τα χαμηλότερα στην Ε.Ε. το ποσοστό των ηλεκτρικών οχημάτων
Σημαντική μείωση στο έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου το πρώτο τρίμηνο
Αδυνατούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά την κινητικότητα του ανθρώπινου δυναμικού τους οι επιχειρήσεις
Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν Αστυνομία και Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού