Powered by

Cobalt: Στελεχώθηκε με Κύπριους πιλότους

Εκπαιδευτική ημερίδα με σκοπό την εκπαίδευση των πρώτων 20 πιλότων της οργάνωσε η COBALT την Τρίτη 1 Μαρτίου, στη Λάρνακα. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την έναρξη λειτουργίας του νέου αερομεταφορέα της Κύπρου.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της CA Crew Academy, του μοναδικού πιστοποιημένου οργανισμού εκπαίδευσης στην Κύπρο, που μπορεί να χορηγεί Αρχική Πιστοποίηση Πληρώματος Καμπίνας, σύμφωνα με τον κανονισμό SUBPART-CC.TRA της EASA. 

Οι ήδη άρτια καταρτισμένοι πιλότοι, που πλέον ανήκουν στο δυναμικό της COBALT, είναι στην πλειοψηφία τους πρώην πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών που, μετά την κατάρρευση της εταιρείας, αναζήτησαν νέες ευκαιρίες στο εξωτερικό. 

«Η επιστροφή αυτών των πιλότων πίσω στην Κύπρο είναι ένα από τα άμεσα πλεονεκτήματα που προσφέρει στη χώρα ένας αερομεταφορέας που θα πετά με την κυπριακή σημαία. Επιπρόσθετα, διασφαλίζουμε πως αυτή η εξαιρετική κατάρτιση και ικανότητες των πιλότων μας θα παραμείνουν στη χώρα.», τόνισε ο Πρόεδρος της COBALT κ. Γρηγόριος Διάκου, καλωσορίζοντας ταυτόχρονα τους πιλότους στη Λάρνακα. 

«Οι πιλότοι μας προσεγγίστηκαν από πολλές αεροπορικές εταιρίες του εξωτερικού, οι οποίες αναγνώρισαν τις εξαιρετικές τους ικανότητες και κατάρτιση. Με την κατάρρευση των Κυπριακών Αερογραμμών, οι πιλότοι μας – μην έχοντας άλλη επιλογή – στράφηκαν σε ξένες αγορές. Τώρα επιστρέφουν για να χτίσουμε μαζί τον νέο εθνικό αερομεταφορέα της Κύπρου.», πρόσθεσε ο κ. Διάκου. 

Εκτός από τους προορισμούς προς τη Δυτική Ευρώπη, ο κ. Διάκου ανέφερε πως υπάρχουν σχέδια, σε προχωρημένο μάλιστα στάδιο, για καθημερινές πτήσεις προς την Τεχεράνη, ξεκινώντας από φέτος το καλοκαίρι. 

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συμφωνία της Κυπριακής Κυβέρνησης με το Ιράν για έναν ελεύθερο εναέριο χώρο. Είμαστε αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούμε πλήρως αυτό το νέο δικαίωμα των κυπριακών αερομεταφορέων. Ελπίζουμε πως σύντομα η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί και άλλες τέτοιες συμφωνίες και με άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, στις οποίες ισχύει ήδη ο ενιαίος εναέριος χώρος.», σημείωσε. 

Ο Πρόεδρος της COBALT πρόσθεσε πως, καθώς οι επενδύσεις της  εταιρείας στην κυπριακή οικονομία έχουν αυξηθεί, περιμένει από την Κυβέρνηση και από τον ελεγκτή του Αεροδρομίου να παρέχουν ένα υγιές περιβάλλον ανταγωνισμού. «Δεν ζητάμε ειδική μεταχείριση, αλλά πρέπει να αναγνωριστεί πως η Κύπρος χρειάζεται τον δικό της αερομεταφορέα. Τη στιγμή που ξένες αερογραμμές έχουν εξασφαλίσει πτητικά δικαιώματα και αργότερα απέτυχαν στην εκτέλεσή τους, είναι λογικό τα ίδια δικαιώματα – τα οποία αποτελούν νευραλγικό εθνικό περιουσιακό στοιχείο – να δοθούν και ως προς την ενίσχυση του νέας τοπικής αερογραμμής.», υπογράμμισε. 

Τέλος, πρόσθεσε πως μέχρι το καλοκαίρι του 2017, ο στόλος της COBALT θα επεκταθεί με ένα μεγάλων αποστάσεων Airbus Α330, το οποίο θα ενώνει απευθείας την Κύπρο με προορισμούς όπως η Κίνα, η Ινδία, η Νότιος Αφρική και η Βόρεια Αμερική.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με την COBALT, επισκεφτείτε το www.cobalt.aero. 

 

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»