Eurobank Cyprus: Κέρδη 39,1 εκατ. ευρώ το 2015

Την κερδοφορία της αύξησε το 2015 η Eurobank Cyprus Ltd, σύμφωνα με τα ενδεικτικά αποτελέσματα της Τράπεζας. Συγκεκριμένα, το 2015 διατήρησε ικανοποιητική επαναλαμβανόμενη κερδοφορία, η οποία μετά τη φορολογία ανήλθε στα 39,1 εκατ. ευρώ έναντι 38,6 εκατ. ευρώ το 2014.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Eurobank Cyprus διατήρησε «ισχυρό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) στο 30,6% και δείκτη κοινών μετοχών (CET1) στο 27,1%, καθώς και σσχυρή πλεονάζουσα ρευστότητα», με τις καταθέσεις να φτάνουν στα 3.241 εκατ. ευρώ και τον δείκτη δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με μετρητά) να ανέρχεται στο 30%.

Εξάλλου, εντός της προηγούμενης χρονιάς διατηρήθηκε χαμηλός ο δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPE ratio στη βάση των νέων οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ) ο οποίος στις 31 Δεκεμβρίου 2015 ανήλθε στο 6,8%, ενώ χαμηλή παρέμεινε η βάση κόστους λειτουργίας, με τον δείκτη κόστους προς έσοδα στο 28%.

«Τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι η Eurobank Κύπρου παρά τις σημαντικές προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια, κατάφερε να διαχειριστεί τις εξελίξεις και να κρατήσει ανεπηρέαστη τη χρηματοοικονομική της ευρωστία και την ικανότητα της να παρουσιάζει σταθερή επαναλαμβανόμενη κερδοφορία, αποδεικνύοντας τις στέρεες βάσεις στις οποίες λειτουργεί αλλά και τη συντηρητική της προσέγγιση στην ανάληψη κινδύνων», αναφέρει η Eurobank Cyprus.

«Η θετική πορεία της κυπριακής οικονομίας επιτρέπει στην Κύπρο να εξέλθει σύντομα από το μνημόνιο, ενώ η επιτυχημένη έξοδος στις αγορές και η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, δημιουργούν ένα θετικό περιβάλλον για το μέλλον», τονίζει εξάλλου.

«Το μέλλον είναι ευοίωνο, αφού υπάρχουν πολλές προοπτικές ανάπτυξης για την Κύπρο και το τραπεζικό της σύστημα, φτάνει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στη συνεχή βελτίωση του θεσμικού, νομικού και φορολογικού πλαισίου, καθώς επίσης και της υγιούς δημοσιονομικής κατάστασης, ούτως ώστε η σταθερότητα να διασφαλίζει την ευημερία αλλά και την προοπτική τόσο για εμάς όσο και για τις επόμενες γενεές. Η Eurobank Κύπρου θα συνεχίσει με σταθερά βήματα την αναπτυξιακή της πορεία και να στηρίζει με συνέπεια την κυπριακή οικονομία, και τις βιώσιμες αναπτυξιακές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, αλλά και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών της» δήλωσε ο Κος Μιχάλης Λούης, Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank Κύπρου.

Δειτε Επισης

Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)
Κατιάνα Μούσα: Η ECOMMBX βλέπει μπροστά, τα καλύτερα έρχονται (vid)
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
ΚΟΕ Πανεπιστημίου Κύπρου: Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο