Powered by

Στα 2,1 δισ. ευρώ τα τουριστικά έσοδα του 2015

Με αύξηση σε ποσοστό 4,4% ολοκληρώθηκε το 2015 για τα τουριστικά έσοδα, τα οποία ξεπέρασαν τα 2,1 δισ. ευρώ. Ωστόσο, μειωμένες ήταν οι κατά κεφαλής δαπάνες των τουριστών τον Δεκέμβριο της περασμένης χρονιάς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών, τα έσοδα από τον τουρισμό τον Δεκέμβριο του 2015 ανήλθαν σε 52,6 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 43,7 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 20,4%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2015 τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζονται σε 2.112,1 εκατ. ευρώ έναντι 2.023,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 4,4%.

Ωστόσο, παρά την αύξηση των αφίξεων και των τουριστικών εσόδων, εντούτοις οι τουρίστες ξόδεψαν λιγότερα. Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2015, μειωμένη κατά 12,59% ήταν η κατά κεφαλή δαπάνη των τουριστών, η οποία ανήλθε στα 671.25 ευρώ σε σχέση με 767.93 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2014. Παράλληλα, η ημερήσια δαπάνη υποχώρησε κατά 6,54% στα 59.04 ευρώ σε σύγκριση με 63.17 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2014.

ΚΟΤ: Με προσπάθεια τα καλύτερα 
Πολύ ικανοποιητικά έκλεισε η χρονιά από πλευράς τουριστικών εσόδων, σύμφωνα με ΚΟΤ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι τον Δεκέμβριο του 2015 «σημειώθηκε εντυπωσιακή ενώ και για ολόκληρο το 2015 σημειώθηκε σημαντική αύξηση».

Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, τονίζει ο Οργανισμός, «αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, ιδιαίτερα ενόψει και των δυσκολιών  που παρουσίασε ο τουριστικός τομέας το 2015 σε σχέση με την αγορά της Ρωσίας με τις συνεχείς σημαντικές πολιτικοοικονομικές εξελίξεις».

Τα αποτελέσματα δεικνύουν εκ νέου, σημειώνει ο ΚΟΤ, ότι «ο τουριστικός τομέας βρίσκεται στον σωστό δρόμο».
 
Τέλος, εκφράζει την πεποίθηση ότι, «με συνεχή προσπάθεια και στενή συνεργασία μεταξύ όλων των τουριστικών εταίρων μπορούν να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, σε μια κρίσιμη περίοδο για την Κυπριακή οικονομία».

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»