Ζημιές με… καλά νέα για την Τρ. Κύπρου

Απόρροια των ισχυρών προβλέψεων οι οποία διαμορφώνονται πλέον στο 50%, επί του δανειακού χαρτοφυλακίου, αποτελούν οι ζημιές της τάξης των €400 εκατ. της Τράπεζας Κύπρου για το σύνολο του 2015.

Πιο ειδικά αναφέρεται ότι για το περασμένο έτος η Τράπεζα Κύπρου καταγράφει ζημιές της τάξης των €400  εκατ., την ώρα που ο δείκτης Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 παραμένει στο 14,0%. Μάλιστα, η τράπεζα τονίζει ότι δεν θα χρειαστεί να προβεί σε έκδοση κεφαλαίου.

Την ίδια ώρα τονίζεται ότι: «Λαμβάνοντας υπόψη τον συνεχή εποπτικό διάλογο με την ΕΚΤ, η Τράπεζα προχώρησε σε αλλαγές στις παραδοχές αναφορικά με τις προβλέψεις, ενισχύοντας τον δείκτη κάλυψης δανείων σε καθυστέρηση με προβλέψεις. Οι προβλέψεις για απομείωση δανείων αναμένονται σε €0,6 δις για το τέταρτο τρίμηνο 2015 και σε €1 δισ. για το έτος 2015, με αποτέλεσμα οι ζημιές μετά τη φορολογία για το έτος 2015 να αναμένεται να διαμορφωθούν σε €0,4 δισ.».

Παράλληλα, στα προκαταρκτικά οικονομικά αποτελέσματα του 2015 καταγράφεται μείωση στα δάνεια με καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών, κατά €0,7 δισ. ποσό το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό της τάξης του 6% κατά το τέταρτο τρίμηνο 2015. O δείκτης κάλυψης των δανείων σε καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών με προβλέψεις θα βελτιωθεί περίπου στο 50%

Την ίδια ώρα η τράπεζα ενίσχυσε τη θέση της στην αγορά, αφού οι καταθέσεις πελατών της αυξήθηκαν κατά €0,6 δισ. (αύξηση 4%) κατά το τέταρτο τρίμηνο 2015

Μετά τις 30 Σεπτεμβρίου 2015, η τράπεζα αποπλήρωσε χρηματοδότηση από τον ELA ύψους €1,4 δις, μειώνοντας την στο σημερινό επίπεδο των €3,5 δισ. όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από την τράπεζα.

Δειτε Επισης

Αυτή είναι η πρόταση του ΑΚΕΛ για επιβολή τέλους 5% επί των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Όλες οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Τρ. Κύπρου-Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά ψήφισμα
Επανεκλογή Τάκη Αράπογλου στην προεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου
Τράπεζα Κύπρου: Πράσινο από τους μετόχους για το μέρισμα-Οι εκλεγέντες και επανεκλεγέντες στο Δ.Σ.(pics)
Τ. Αράπογλου: Σε θέση για βιώσιμη κερδοφορία και μετά την επιστροφή των επιτοκίων σε πτωτική τάση η Τρ. Κύπρου
Πανίκος Νικολάου: Ισχυρές επιδόσεις για την Τράπεζα Κύπρου και διανομή έξι φορές μεγαλύτερη από το 2023
Σνάμπελ (ΕΚΤ): Χρειάζεται προσοχή στα επιτόκια, πιθανή μια μείωση τον Ιούνιο
Βιλερουά: Σημαντική η πιθανότητα μείωσης επιτοκίων τον Ιούνιο
Ελληνικές τράπεζες: Κέρδη πέραν του €1 δις το πρώτο τρίμηνο-Τα αποτελέσματα
Τράπεζα Κύπρου: Ο λόγος στους μετόχους για το μέρισμα...Γενική συνέλευση με Χούριγκαν και Άκερμαν