Διαδοχή Χούρικαν: Η «μυστική» επιχείρηση της Τρ. Κύπρου

Τριμελής επιτροπή η οποία έχει την ευθύνη για όλες τις διαδικασίες αντικατάστασης του απερχόμενου CEO, Τζον Χούρικαν, χειρίζεται το κομβικής σημασίας για την Τράπεζα Κύπρου ζήτημα.

Η επιτροπή του ΔΣ αποτελείται από τον πρόεδρο Γιόζεφ Άκερμαν και τους δύο αντιπροέδρους, Γουίλμπουρ Ρος και Μαξίμ Γκόλντμαν. Μάλιστα, το ΔΣ έχει εξουσιοδοτήσει τους τρεις για διορισμό συμβουλευτικού οίκου, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση ορθών διαδικασιών βάσει διεθνών προτύπων για εξεύρεση νέου CEO. Μάλιστα, η τριμελής επιτροπή θα κάνει όλες τις διεργασίες μέχρι να καταλήξει στο άτομο που θα αντικαταστήσει τον Χούρικαν και να τον προτείνει προς έγκριση στο ΔΣ.

Συνεργασία με παγκοσμίου εμβέλειας οίκο
Ο οίκος με τον οποίο η Τράπεζα Κύπρου συνεργάζεται για αντικατάσταση του Τζον Χούρικαν είναι ο αμερικανικός όμιλος Korn Ferry, με ιστορία από τη δεκαετία του 1960, γραφεία σε ολόκληρο τον πλανήτη και κάπου 3.500 εργαζομένους στον κόσμο. Ο οίκος με έσοδα που ξεπερνούν το 1 δισ. δολάρια, αξιολογείται ως ένας από τους κορυφαίους σε όλο τον κόσμο για θέματα εξεύρεσης διευθυντικών στελεχών για κάθε φύσης εταιρεία.

Το short list
Ο οίκος Korn Ferry κατάρτισε και πρότεινε λίστα με ονόματα υποψηφίων στην τριμελή επιτροπή του συγκροτήματος που χειρίζεται το θέμα. Έπειτα οι Άκερμαν, Ρος και Γκόλντμαν κατέληξαν –αρχικά- σε έξι κι έπειτα στα τρία βασικά ονόματα για τη θέση του CEO. Όλες οι επαφές και στη συνέχεια οι συνεντεύξεις έγιναν στο εξωτερικό και με εχεμύθεια, αφού στην Τράπεζα Κύπρου θεωρούν πως δεν πρέπει τα ονόματα να διαρρεύσουν στον Τύπο πριν καταλήξουν στον «εκλεκτό» για τη θέση του CEO.

Μόνο ξένοι
Θα πρέπει παράλληλα, να αναφερθεί ότι πληροφορίες του InBusinessNews αναφέρουν ότι στην τελική λίστα που επεξεργάζεται η τριμελής επιτροπή του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου βρίσκονται ονόματα μόνο ξένων managers.

Παράλληλα, ο χρόνος και το κόστος που επωμίστηκε η τράπεζα καταδεικνύουν ότι επελέγη πιο ακριβή και μακρά διαδικασία, προκειμένου το άτομο που θα επιλεγεί να πληροί –στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό- τις απαιτήσεις του ΔΣ και των αναγκών του συγκροτήματος. Όπως έχουν μέχρι στιγμής «τρέξει» οι διαδικασίες υπολογίζεται ότι ο διορισμός του νέου CEO θα είναι από τον Σεπτέμβριο κι έπειτα αλλά σίγουρα πριν το 2015 να εκπνεύσει.

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP