Powered by

Mitsubishi: Κλείνει το εργοστάσιο της στις ΗΠΑ

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να κλείσει την εργοστασιακή της μονάδα στο Ιλινόις των ΗΠΑ και να προσανατολίσει την παραγωγή της στην Νοτιοανατολική Ασία. Η μετοχή της εταιρίας ανέβηκε κατά 5% μετά την ανακοίνωση.

Η Ιαπωνία, η Νοτιοανατολική Ασία και η Ρωσία θα είναι πλέον τα νέα παραγωγικά κέντρα της Mitsubishi Motors Corp, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρίας, Tetsuro Aikawa, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στην αλλαγή αυτή, καθώς η μετοχή της Mitsubishi σημείωσε άνοδο της τάξης του 5%.

Η έκτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή στο μοναδικό εργοστάσιό της στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Ιλινόις, και να εξυπηρετήσει την αμερικανική αγορά από τις μονάδες της Ιαπωνίας και της Ταϊλάνδης. Η Mitsubishi εστιάζει όλο και περισσότερο την παραγωγή της στην Νοτιοανατολική Ασία, όπου τα φορτηγά και τα SUVs είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Προς το παρόν, η αυτοκινητοβιομηχανία παράγει στην Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες, ενώ ανακοίνωσε ότι το Φεβρουάριο θα ανοίξει νέο εργοστάσιο στην Ινδονησία, για οχήματα όπως το Pajero Sport SUV.

Όπως τόνισε ο Aikawa, το εργοστάσιο στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών άνοιξε το 1988 ως κοινοπραξία της Mitsubishi Motors και της Chrysler, ενώ προοριζόταν για μικρό όγκο παραγωγής. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, στο απόγειό του, το εργοστάσιο του Ιλινόις παρήγαγε περισσότερα από 200.000 αυτοκίνητα το χρόνο, ενώ το 2014 παρήγαγε 69.178 Outlander SUVs. Κατά το οικονομικό έτος που έληξε το 2015, οι αμερικανικές πωλήσεις της εταιρίας ήταν συνολικά 82.000, τη στιγμή που παγκοσμίως άγγιξαν σχεδόν το 1 εκατομμύριο.

Ο Aikawa ανέφερε ότι η πώληση του εργοστασίου θα είναι εύκολη, αφού η ζήτηση σε αυτοκίνητα στην αμερικανική αγορά είναι υψηλή, ενώ πρόσθεσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ψάχνει πιθανούς αγοραστές για τη μονάδα, προκειμένου να διατηρηθούν οι δουλειές των 900 ωρομίσθιων εργαζομένων στο εργοστάσιο.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

 

Δειτε Επισης

Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου