Powered by

General Motors: Μεγάλη αύξηση κερδών για το 2015

Η αύξηση των πωλήσεων SUVs στις ΗΠΑ και των πολυτελών οχημάτων στην Κίνα οδήγησαν την GM σε σημαντική αύξηση κερδών το 2015. Η αγορά των οχημάτων μεγάλου κυβισμού επωφελείται από τη μείωση των τιμών του πετρελαίου.

H General Motors ανακοίνωσε την Πέμπτη 23 Ιουλίου $ 1.1 δισ. καθαρά κέρδη, τα οποία θα αποδοθούν στους μετόχους κατά το δεύτερο τρίμηνο. Πρόκειται για απότομη αύξηση από τα $200 εκατομμύρια της ίδιας περιόδου για το 2014, οφειλόμενη στο ότι οι καταναλωτές στις ΗΠΑ φαίνεται να συρρέουν σε μεγάλα οχήματα και οχήματα τύπου SUV.

H GM Αναμένει επίσης κατά το δεύτερο εξάμηνο τα λειτουργικά της έσοδα να υπερβούν τα $ 5 δισ. που εμφάνισε κατά το πρώτο εξάμηνο, καθώς η εταιρία υπολογίζει σε μεγαλύτερα κέρδη στην Κίνα και στις ΗΠΑ, τα οποία θα αντισταθμίσουν την αδυναμία της σε ορισμένες αναδυόμενες αγορές.

Ο νούμερο ένα κατασκευαστής αυτοκινήτων των ΗΠΑ ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, παρά την απώλεια μεριδίου του στην αμερικανική αγορά και παρά την απειλή οικονομικής επιβράδυνσης στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά για την General Motors. Τα σταθμισμένα κέρδη ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο ανέρχονται στα $1,29, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών για $1,08.

Τα έσοδα μειώθηκαν κατά $ 1.4 δισ. στα $ 38.2 δισ. Ωστόσο, τα κέρδη της εταιρίας είδαν αύξηση λόγω της ανταπόκρισης των καταναλωτών στις χαμηλότερες τιμές πετρελαίου, κάτι που οδήγησε σε μεγαλύτερες πωλήσεις μεγάλων οχημάτων στις ΗΠΑ και πολυτελών οχημάτων στην Κίνα.

«Τα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους ήταν δυνατά, καθώς κεφαλαιοποιήσαμε πλήρως την δυναμική αγορά της Βόρειας Αμερικής και διατηρήσαμε την ισχύ μας στην Κίνα, παρά τις δύσκολες συνθήκες στην αγορά», ανέφερε ο CEO της GM, Mary Barra, σε σχετική δήλωση. «Στόχος μας να βελτιώσουμε  τα κέρδη και τα περιθώρια κέρδους μας φέτος, και οδεύουμε σύμφωνα με αυτό το σχέδιο. Πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματά μας κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα είναι ακόμη καλύτερα από ό, τι στο πρώτο εξάμηνο, και είμαι βέβαιος ότι θα καλύψουν τους στόχους μας και για το 2016».

Η GM ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 10,2% καθαρό περιθώριο κέρδους στην Κίνα, ενώ στην Β. Αμερική τα λειτουργικά περιθώρια αυξήθηκαν κατά 10,5. Η GM αναμένει ένα λειτουργικό περιθώριο στη Β. Αμερική ύψους 10% μέχρι το 2016.

Το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη περιελάμβαναν και $ 1.1 δισ. σε ειδικές επιβαρύνσεις που σχετίζονται με την υποτίμηση στη Βενεζουέλα.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr/ marketwatch.com

Δειτε Επισης

Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου