Powered by

Μείωση ανεργίας στην Ισπανία κατά 23%

Μείωση της ανεργίας κατά 22,7%  καταγράφηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2015 σχέση με 23,78% το πρώτο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 23 Ιουλίου καθώς η κυβέρνηση της χώρας δηλώνει πως δημιούργησε εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίες πριν τις εκλογές τον Νοέμβριο.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανακοίνωση του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής αναφέρει πως το ποσοστό ανεργίας σημείωσε πτώση κατά 1,4 μονάδες από 23,78% το προηγούμενο τρίμηνο,  με σύνολο ανέργων 5,15 εκ., 295.600 λιγότερους απ` ότι το πρώτο τρίμηνο.

Ποτέ ξανά στην οικονομική ιστορία της Ισπανίας δεν δημιουργήθηκαν τόσες πολλές θέσεις εργασίας σε ένα τρίμηνο, δήλωσε σε τηλεοπτική ομιλία του ο Πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο Ραχόι μετά την δημοσίευση των στοιχείων.

Το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία εξακολουθεί να είναι το δεύτερο πιο ψηλό στην ευρωζώνη μετά την Ελλάδα, χαρακτηριστική ένδειξη της ζημιάς που προκάλεσε η οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008, λόγω της κατάρρευσης του τομέα των ακινήτων.

«Υπάρχουν ακόμη πολλοί Ισπανοί πολίτες και οικογένειες που περνούν δύσκολα. Θα το φροντίσω αυτό», πρόσθεσε ο κ. Ραχόι σε ανάρτησή του στο twitter.

Η Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η οικονομία της Ισπανίας θα δημιουργήσει περισσότερες από 600 χιλιάδες θέσεις εργασίας το 2015 και θα αρχίσει να μειώνει το τεράστιο χρέος της από το 2016. 

Έχει προβλέψει ότι η ανεργία θα σημειώσει πτώση ως το 21,1% το 2015 και ότι θα πέσει κάτω από 20% το 2016. Παράλληλα έχει αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις της για ανάπτυξη της οικονομίας φέτος στο 3,3%, αριθμός που είναι πάνω του διπλάσιου της πρόβλεψης των Βρυξελλών για τον μέσο όρο της ευρωζώνης (1,5%).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου