Powered by

Μπάφετ: Διέψευσε την αγορά ελληνικού νησιού

Ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός επενδυτής Ουόρεν Μπάφετ είπε χθες ότι δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία αυτός και ο Ιταλός μεσίτης Αλεσάντρο Πρότο έχουν αγοράσει από κοινού το νησί του Αγίου Θωμά στον κόλπο της Αίγινας είναι "αποκυήματα φαντασίας".

"Μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν τα δημοσιεύματα, δεν είχα ακούσει ποτέ για τον τύπο αυτό (τον Πρότο), ο οποίος ισχυρίζεται αυτά για το ελληνικό νησί", είπε ο Μπάφετ σε δήλωση που στάλθηκε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από την εκπρόσωπό του.

Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα είχε ρεπορτάζ για την πώληση στο φύλλο του Σαββάτου, από όπου το πήραν διάφορα πρακτορεία, συμπεριλαμβανομένου και του ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς και ενός ιστότοπου του αμερικανικού περιοδικού Newsweek.

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που απαντούσε σε ερώτηση του πρακτορείου Ρόιτερς, η εταιρεία Πρότο είπε ότι η δήλωση του κ. Πρότο είχε παραποιηθεί. Η εταιρεία Proto Enterprises δεν έχει καμία σχέση με το Πρώτο Θέμα, είπε. "Ο κ. Πρότο ποτέ δεν είπε ότι ο Ουόρεν Μπάφετ έχει αγοράσει νησί στην Ελλάδα. Είπε ότι είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον να προσφερθεί νησί προς πώληση στον κ. Μπάφετ", είπε η Φεντερίκα Σάλα, βοηθός του Πρότο.

"Αν τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν τις ειδήσεις με διαφορετικό τρόπο, αυτό δεν είναι δική μας ευθύνη", πρόσθεσε στο μήνυμά της.

Η Σάλα είπε ότι ο Αλεσάντρο Πρότο ήλπιζε να εκμεταλλευτεί τη διαφήμιση για "να έρθει σε άμεση επαφή με τον κ. Μπάφετ", και αναφέρθηκε σε ένα ρητό που αναφέρει συχνά ο Μπάφετ: "Βλέπεις ποιός κολυμπάει γυμνός μόνο όταν υποχωρεί η παλίρροια". Η Σάλα πρόσθεσε: "Στην προκειμένη περίπτωση, ο κ. Πρότο είναι ντυμένος και θα πουλήσει ελληνικό νησί στον κ. Μπάφετ αργά ή γρήγορα".
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ-ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Δεν θα μειωθούν μονομερώς οι δασμοί στην Κίνα στο 80%
Επενδύει 10 δισ. δολάρια για να επεκτείνει τον στόλο η IAG–Παρήγγειλε 71 αεροσκάφη
Delta και Korean Air αγοράζουν το 25% της WestJet έναντι $550 εκατ.
Τραμπ: Μειώνει τους δασμούς στη Κίνα στο 80% ενόψει των εμπορικών συνομιλιών
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά με το βλέμμα των traders στη συμφωνία ΗΠΑ-Βρετανίας
Βουτιά 21% για τις εξαγωγές της Κίνας στις ΗΠΑ
Νέο ράλι στην αγορά crypto-Το Bitcoin έσπασε ξανά το φράγμα των 100.000 δολαρίων
Τραμπ: Πολύ μεγάλο deal η συμφωνία με Βρετανία, μας ανοίγει μια τεράστια αγορά-Τα βασικά σημεία
Η λίστα με τα προϊόντα για τα αντίμετρα της Ε.Ε. στις ΗΠΑ αξίας 95 δισ. ευρώ-Προετοιμάζει προσφυγή στον ΠΟΕ
Νέα επίθεση Τραμπ στον πρόεδρο της Fed-«Ο Πάουελ είναι ανόητος»