Powered by

Coca-Cola Co: Αύξηση 20% στα κέρδη της

Αύξηση των κερδών της Coca-Cola Co κατά 20%  καταγράφεται στο β΄ τρίμηνο, καθώς η εταιρεία ενισχύθηκε από την αύξηση των όγκων. Οι μετοχές της εταιρείας ενισχύονται κατά 1,4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Η εταιρεία είχε προβλέψει ότι η υποχώρηση των ξένων νομισμάτων θα προκαλούσε μια πτώση 6% στα έσοδα και 10% στα λειτουργικά κέρδη του έτους. Έχει επίσης δηλώσει πως δεν θα πετύχει τους μακροπρόθεσμους στόχους για την ανάπτυξη, για τρίτο συνεχόμενο έτος.

Στο μεταξύ, η εταιρεία συνεχίζει να δυσκολεύεται με την μέτρια ανάπτυξη των όγκων, καθώς οι καταναλωτές μειώνουν την κατανάλωση αναψυκτικών. 

Συνολικά για την περίοδο που έληξε στις 3 Ιουλίου, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 3,11 δισ. δολαρίων ή 71 σεντς ανά μετοχή έναντι των 2,6 δισ. δολαρίων ή 58 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώνονται στα 63 σεντς.

Τα έσοδα υποχώρησαν 3,3% στα 12,2 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters είχαν προβλέψει κέρδη 60 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 12,1 δισ. δολάρια.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Γερμανία: Υποχώρηση του καταναλωτικού κλίματος λόγω αυξημένης προθυμίας για αποταμίευση
Η Shell διαψεύδει τα σενάρια εξαγοράς της BP-«Καμία πρόθεση για πρόταση»
Χρυσός: Κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο με το βλέμμα σε Μέση Ανατολή και Fed-Στα 3.340 δολάρια η ουγγιά
O Τραμπ θα ανακοινώσει πρόωρα τον αντικαταστάτη του Πάουελ-Πιέσεις στο δολάριο
Κίνα: Επενδύει στην κατανάλωση για να ενισχύσει την οικονομία
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το ευρώ-Πλησιάζει το όριο του 1,2 δολαρίου
Ανάκαμψη για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία με ώθηση από υβριδικά και EVs
Bloomberg: Έτοιμη για αντίποινα η Ε.Ε. εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν βασικούς δασμούς
Πράσινο από την ΕΚΤ στην εξαγορά της Mediobanca από Monte dei Paschi
Μεγάλες απώλειες για τον χρυσό καθώς υποχωρεί ο γεωπολιτικός κίνδυνος