Powered by

Volkswagen: Υποχώρησαν οι πωλήσεις στην Κίνα

Η Volkswagen AG κατέγραψε πρώτη για πρώτη φορά στις παραδόσεις της προς την Κίνα τα τελευταία 10 χρόνια, μετά από την πτώση των πωλήσεών της για το εξάμηνο, εξαιτίας της επιβράδυνσης της οικονομίας, καθώς οι αναδυόμενες οικονομίες γίνονται "βαρίδι" για την δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Οι παραγγελίες της VW στην Κίνα, την μεγαλύτερή της αγορά, υποχώρησαν 3,9% στα 1,74 εκατ. οχήματα στη διάρκεια της περιόδου, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Οι πωλήσεις α΄ εξαμήνου στην Κίνα, την τελευταία φορά που υποχώρησαν ήταν το 2005, όταν είχαν σημειώσει πτώση 14%.

Δυσκολίες αντιμετώπισε επίσης η VW στην Ρωσία, όπου οι πωλήσεις υποχώρησαν 41%, ενώ η ζήτηση από τη Βραζιλία υποχώρησε 30%. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι παραγγελίες της VW υποχώρησαν κατά 0,5% στα 5,04 εκατ. οχήματα και φορτηγά.

"ΟΙ εξελίξεις στη Νότια Αμερική και την Ρωσία παραμένουν τεταμένες, όπως και οι συνθήκες στην Κίνα, όπου η ανάπτυξη για τη συνολική αγορά έχει συρρικνωθεί σταδιακά", δήλωσε ο Christian Klingler, επικεφαλής πωλήσεων της Volkswagen σε ανακοίνωση.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων έχουν επιβραδυνθεί φέτος στην Κίνα μετά από την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, και ένα ευμετάβλητο χρηματιστήριο που δεν άφησε λεφτά για την αγορά οχημάτων. Η ζήτηση έχει επιβραδυνθεί για την VW και για άλλες κατασκευάστριες εταιρείες αυτοκινήτου στην Κίνα, παρά την αύξηση των εκπτώσεων και την οικονομική βοήθεια στους διανομείς.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου