Ενδυνάμωση της συνεργασίας Ρωσικής Πρεσβείας - Πάφου

Την ανάπτυξη μιας στενής και γόνιμης συνεργασίας συζήτησαν ο δήμαρχος Πάφου με τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Κύπρου. 

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου, στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, ο πρέσβης της Ρωσίας Στανισλάβ Οσάτσιη και ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, συζήτησαν τρόπους ενδυνάμωσης της συνεργασίας, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου- Ρωσίας και, ειδικότερα, την ανάπτυξη σχέσεων της Πάφου με μία ρωσική πόλη.

 

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Οσάτσιη, εξέφρασε το μεγάλο ενδιαφέρον του για μια πολύπλευρη συνεργασία με την Πάφο και τόνισε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για το σκοπό αυτό, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017. «Θέλουμε η συνεργασία να είναι στενή και καθημερινή. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και σε υψηλό επίπεδο», δήλωσε.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος εξέφρασε ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συνάντησης και τόνισε ότι πολύ σύντομα ο Δήμος θα μελετήσει τις σκέψεις και ιδέες που συζητήθηκαν, ώστε να αναπτυχθεί μια πολύπλευρη και ολοκληρωμένη συνεργασία των δύο πλευρών σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού, επιχειρηματικότητας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ιδιαίτερα σήμερα που η Πάφος προετοιμάζεται για τη μεγάλη διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2017, η συνεργασία αυτή καθίσταται ακόμη πιο σημαντική και επίκαιρη, καθώς με τη Ρωσία μας ενώνουν ισχυροί πολιτισμικοί δεσμοί και διαχρονική φιλία. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, συζητήσαμε θέματα συνεργασίας της Πάφου  με μεγάλους Πολιτιστικούς Οργανισμούς και Ιδρύματα της φίλης χώρας», επεσήμανε ο κ. Φαίδωνος.

Απαντώντας σε ερώτηση αν συζητήθηκε το ενδεχόμενο ρωσικών επενδύσεων στην Πάφο, ο κ. Φαίδωνος είπε ότι το ζητούμενο δεν είναι τα χρήματα, αλλά η ανάπτυξη ισχυρών, ουσιαστικών και σε βάθος σχέσεων με τη Ρωσία, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό αν έρθουν και οι επενδύσεις θα είναι καλοδεχούμενες. Ανέφερε, επίσης, ότι η παρουσία εκπροσώπων και άλλων τοπικών φορέων στη συνάντηση με τον Πρέσβη δείχνει το ενδιαφέρον και τη βούληση του Δήμου για μία πολυδιάστατη συνεργασία της Πάφου με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Στην συνάντηση παρακάθισαν ο Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο Γιώργος Προδρόμου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Δήμου Λάζαρος Ομήρου, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου Επαμεινώνδας Κορακίδης και ο Δημοτικός Γραμματέας Πάφου Θέμης Φιλιππίδης.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μαρία Παναγιώτου: Η Κύπρος υλοποίησε πολιτικές για πιο βιώσιμη αγροτική οικονομία
Γιάννης Παναγιώτου: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων
Νίκος Χριστοδουλίδης: Διαχρονικά υψηλό το αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων
Ο ΚΟΑΠ στηρίζει την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα»
Στο 7% μέχρι Μάρτιο η υλοποίηση των αναπτυξιακών δαπανών
Νέα μείωση τιμών στη βιομηχανία τον Μάρτιο
Στο 66% του ΑΕΠ το χρέος των νοικοκυριών, στο 133% των εταιρειών
Εκτός ύφεσης η Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο, σταθερός στο 2,4% ο πληθωρισμός
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες
Πέρασε από το Υπουργικό ο Εθνικός Οργανισμός Ανάπτυξης-Κλείνει κενά στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων