Kέρδη 8.1 εκατ. ευρώ για Eurobank Cyprus

Διατήρησε την κερδοφορία της η Eurobank Cyprus σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα α’ τριμήνου 2015. Σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας αναφέρεται ότι η Eurobank Cyprus Ltd διατήρησε ικανοποιητική κερδοφορία, η οποία ανήλθε στα 8.1 εκατ. ευρώ μετά φόρων και δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) στο 28,4%, με βάση τα νέα κριτήρια της Βασιλείας ΙΙΙ.
 
Παράλληλα, η Τράπεζα αναφέρει ότι διαθέτει πλεονάζουσα ρευστότητα, με τις καταθέσεις να φτάνουν στα 3.148 εκατ. ευρώ και το δείκτη δανείων προς καταθέσεις να ανέρχεται στο 30%, εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με δέσμευση καταθέσεων.

Αναφορικά με το δείκτη των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPL ratio), με βάση τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΒΑ), υπολογίζεται σε 6,1%, ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο του μέσου όρου του Κυπριακού Τραπεζικού συστήματος, όπως επισημαίνει η Τράπεζα.Επίσης, αναφέρει ότι διατηρεί χαμηλή βάση κόστους λειτουργίας, με το δείκτη κόστους προς έσοδα να φτάνει το 31%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τα θετικά αποτελέσματα, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, αλλά και η ποιότητα εξυπηρέτησης έχουν καθιερώσει την Eurobank Κύπρου ως τράπεζα πρώτης επιλογής στους τομείς Μεγάλων Επιχειρήσεων, της Διαχείρισης Περιουσίας Ιδιωτών, της Τραπεζικής Διεθνών Εταιρειών και των Κεφαλαιαγορών». 
Αναφέρεται επίσης ότι «κε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα την ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, την πλεονάζουσα ρευστότητα, τη συντηρητική προσέγγιση σε ότι αφορά την ανάληψη κινδύνων, το χαμηλό δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων και τη χαμηλή βάση κόστους, η Eurobank Κύπρου είναι θωρακισμένη απέναντι σε οποιεσδήποτε επιπτώσεις ή προκλήσεις που πιθανόν απορρέουν από το παρόν μακροοικονομικό περιβάλλον». 

Τέλος, η Eurobank Κύπρου είναι αισιόδοξη για την πορεία της κυπριακής οικονομίας. «Η αισιοδοξία αυτή στηρίζεται στην πορεία των δημόσιων οικονομικών, την επιτυχή έξοδο της χώρας στις Διεθνείς Αγορές, τις θετικές επιδόσεις σημαντικών τομέων της οικονομίας όπως ο τουρισμός και οι υπηρεσίες, που συνέβαλαν στην επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο του 2015 για πρώτη φορά από το 2011, αλλά και στην πορεία των δεικτών οικονομικού κλίματος όπως αυτοί καταγράφονται σε επίσημες ανακοινώσεις», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Δειτε Επισης

Αυτή είναι η πρόταση του ΑΚΕΛ για επιβολή τέλους 5% επί των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Όλες οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Τρ. Κύπρου-Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά ψήφισμα
Επανεκλογή Τάκη Αράπογλου στην προεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου
Τράπεζα Κύπρου: Πράσινο από τους μετόχους για το μέρισμα-Οι εκλεγέντες και επανεκλεγέντες στο Δ.Σ.(pics)
Τ. Αράπογλου: Σε θέση για βιώσιμη κερδοφορία και μετά την επιστροφή των επιτοκίων σε πτωτική τάση η Τρ. Κύπρου
Πανίκος Νικολάου: Ισχυρές επιδόσεις για την Τράπεζα Κύπρου και διανομή έξι φορές μεγαλύτερη από το 2023
Σνάμπελ (ΕΚΤ): Χρειάζεται προσοχή στα επιτόκια, πιθανή μια μείωση τον Ιούνιο
Βιλερουά: Σημαντική η πιθανότητα μείωσης επιτοκίων τον Ιούνιο
Ελληνικές τράπεζες: Κέρδη πέραν του €1 δις το πρώτο τρίμηνο-Τα αποτελέσματα
Τράπεζα Κύπρου: Ο λόγος στους μετόχους για το μέρισμα...Γενική συνέλευση με Χούριγκαν και Άκερμαν