Ομήρου: Παράγοντας ανάπτυξης ο ασφαλιστικός κλάδος

Μέσα στο σημερινό δυσμενές κλίμα ως αποτέλεσμα της δεινής θέσης στην οποία περιήλθε η κυπριακή οικονομία, ο ασφαλιστικός κλάδος έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις συλλογικές προσπάθειες για την ανάκαμψη και το ξαναζωντάνεμα της οικονομίας.

Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου στο πρώτο Παγκύπριο Συνέδριο που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών σε συνεργασία με το Ιnsuranceforum.gr  με θέμα «To μέλλον του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στην αγορά που διαμορφώνεται. Εποπτικοί Κανόνες, Solvency II, και οικονομικό περιβάλλον. Επιπτώσεις, λύσεις και προοπτικές».

Σε χαιρετισμό τον οποίο ανέγνωσε εκ μέρους του ο Βουλευτής Αντώνης Αντωνίου, ο κ. Ομήρου σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετικά δύσκολα για την οικονομία, τον τόπο και τον λαό, υπογραμμίζοντας πως αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη οικονομική κρίση η οποία έχει αφήσει τα σημάδια της στο σύνολο της κοινωνίας.

“Το σύνολο των πιο πάνω δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη ούτε την ασφαλιστική βιομηχανία. Και κατ’ επέκταση τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, τη ραχοκοκκαλιά της ασφαλιστικής βιομηχανίας” είπε ο Πρόεδρος της Βουλής. Σημειώνοντας ότι ο ασφαλιστικός κλάδος έχει μια σημαντικότατη προσφορά προς την οικονομία και την κοινωνία, επεσήμανε πως χρειάζεται  ένα ενισχυμένο και αξιόπιστο πλαίσιο προστασίας των ασφαλιζομένων και προσφοράς υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.

Όπως ανέφερε, τα επερχόμενα νομοθετήματα που θα εφαρμοστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως το Solvency II  και της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης (IMD II), θα θωρακίσουν τις ασφαλιστικές εταιρείες σε σχέση με την κεφαλαιακή τους επάρκεια και θα διασφαλίσουν ακόμα μεγαλύτερα επίπεδα εκπαίδευσης και κατάρτισης των επαγγελματιών του κλάδου, ενώ θα δώσουν και τα εφόδια στην Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών να διαδραματίσει τον ουσιαστικό της ρόλο αποτελεσματικά και αξιόπιστα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα