ΣΥΚΑΔΕ: Διευρυμένα ωράρια για έξι μέρες

Τις απόψεις του σχετικά με τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων εκφράζει στην κάμερα του IN Business TV ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης (ΣΥΚΑΔΕ) Ανδρέας Θεοδούλου.

Ο Σύνδεσμος εισηγείται όπως τα γενικά καταστήματα λειτουργούν με διευρυμένα ωράρια σε καθημερινή βάση, αλλά διαφωνεί με το θέμα της Κυριακής εκτός κι αν υπάρξουν ασφαλιστικές δικλίδες προστασίας των μελών τους.

 

Ενώ η ΠΟΒΕΚ έχει ως κόκκινη γραμμή την Κυριακή, ο ΣΥΚΑΔΕ κατέθεσε σειρά εισηγήσεων προκειμένου εάν αποφασιστεί από τη Βουλή η λειτουργία όλων των καταστημάτων τις Κυριακές να μετριαστούν οι αρνητικές συνέπειες για τα περίπτερα και τα Καταστήματα Διαρκούς Εξυπηρέτησης (convenience stores).

Μάλιστα, φέρνει στο προσκήνιο το θέμα του καταλόγου των προιόντων που μπορεί να πωλεί κάθε κατάστημα. Προτείνει όπως ο Τύπος, τα τσιγάρα και τα καπνικά προϊόντα καθοριστούν ς αποκλειστικά προϊόντα για τα περίπτερα και τα καταστήματα διαρκούς εξυπηρέτησης.


«Μπορούν να υπάρχουν διευρυμένα ωράρια αλλά την Κυριακή έμφαση θα πρέπει να δοθεί στους μικρομεσαίους είτε είναι περίπτερα είτε φούρνοι ή άλλες επιχειρήσεις οι οποίες στη συνέχεια θα μπορούν να απορροφήσουν και επιπλέον προσωπικό», ανέφερε.

«Σε αντίθετη περίπτωση», προειδοποιεί, «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, μέσα από ένα μη ελεγχόμενο και μη ρυθμισμένο σύστημα λειτουργίας της αγοράς, το λιανικό εμπόριο να συγκεντρωθεί στα χέρια ενός πολύ μικρού αριθμού τεράστιων για το μέγεθος της κυπριακής αγοράς οργανισμών».

 

Δειτε Επισης

Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στοχευμένοι έλεγχοι Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα πώλησης επίπλων
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Πέρασε από το Υπουργικό ο Εθνικός Οργανισμός Ανάπτυξης-Κλείνει κενά στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα