ΙΠΕ: Έναρξη διαλόγου με την επιχειρηματική κοινότητα

Στο πλαίσιο της ετοιμασίας των νέων Προγραμμάτων Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογικής  Ανάπτυξης  2015-2020, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) προχωρά σε διάλογο και διαβούλευση με την ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα του τόπου και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Σύμφωνα με το «Σχέδιο Δράσης Δημοσίου Διαλόγου» που έχει καταρτίσει το Ίδρυμα, ο δημόσιος διάλογος θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις: 

•    Φάση Ι: «Οριζόντια Θέματα», η οποία αφορά σε Διαβούλευση επί θεμάτων οριζόντιας φύσης σχετικά με τα νέα Προγράμματα, όπως: «Υποβολή, Αξιολόγηση και Επιλογή Προτάσεων», «Παρακολούθηση Έργων», «Διαδικασίες και Κανονισμοί Συμμετοχής» και «Γενικά και Νομικά Θέματα». 

•    Φάση ΙΙ: «Προγράμματα», η οποία θα αφορά στο Προσχέδιο των νέων Προγραμμάτων 2015-2020, που θα διαμορφωθεί με βάση τα αποτελέσματα της Πρώτης Φάσης Δημοσίου Διαλόγου για τα «Οριζόντια Θέματα», καθώς και το Σχέδιο Δράσης της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης, όπως αυτό εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο.
                                                
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη διαδικασία διαβούλευσης με διάφορα μέσα όπως με γραπτή τοποθέτηση σε ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση, με τη χρήση ερωτηματολογίων και με τη συμμετοχή σε ημερίδες. Σε θεσμικό επίπεδο, εκπρόσωποι πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, οργανωμένων συνόλων επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και άλλων φορέων, θα προσκληθούν να συμμετάσχουν σε ειδικά εργαστήρια για υποβολή θέσεων και εισηγήσεων.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΙΠΕ, Δρ Βασίλειος Τσάκαλος σημείωσε ότι με τις ενέργειες αυτές «επιδιώκουμε ισχυρή συμμετοχή, ουσιαστική συμβολή και κατά συνέπεια υψηλή αποδοχή και υποστήριξη του τελικού σχεδιασμού. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξουν οι καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την επιτυχία των μελλοντικών Προγραμμάτων Έρευνας και Καινοτομίας που θα χρηματοδοτηθούν για το καλό του τόπου». 

Η παρούσα διαδικασία δημοσίου διαλόγου αποτελεί συνέχεια των δραστηριοτήτων διαβούλευσης που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της εκπόνησης της μελέτης για τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Κύπρο κατά την περίοδο Ιουνίου 2013 – Σεπτεμβρίου 2014.

Δειτε Επισης

Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα