Χούρικαν: Να κτίσουμε προοπτική για όλη τη χώρα

Για τις συνθήκες στις διεθνείς αγορές και τις οικονομίες χωρών, την κατάσταση στην Κύπρο μετά τις αποφάσεις του Eurogroup ακόμη και τον τουρισμό μίλησε ο CEO της Τράπεζας Κύπρου, Τζον Χούρικαν, σε συνέδριο που διοργάνωσε η τράπεζα για μεγάλους πελάτες της.

«Δεν είναι μόνο στην Κύπρο που προέκυψαν προβλήματα αλλά και σε μεγάλες αγορές του πλανήτη, την ωρα που η ύφεση έδειχνε τα δόντια της σε πολλές εκφάνσεις της οικονομίας» τόνισε ο κ. Χούρικαν.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Κύπρο ο επικεφαλής της Τράπεζας Κύπρου αναφέρθηκε στην ανάπτυξη αλλά κι έπειτα στον περιορισμό του ΑΕΠ της χώρας αλλά και το πώς θεωρεί ότι αυτό σταδιακά θα αποκατασταθεί.

«Γιατί όχι το ΑΕΠ της χώρας να μην φτάσει στα 30 δισ. από τα 17 που βρίσκεται σήμερα. Και αυτό θα το καταφέρουμε με το να φέρουμε επιχειρήσεις στην Κύπρο αλλά και να δημιουργήσουμε δουλειές στη χώρα. Πρέπει να κτίσουμε ένα καλό μέλλον για τα παιδιά μας» τόνισε ο κ. Χούρικαν.

Μάλιστα, ο κ. Χούρικαν αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Μαγιόρκα τονίζοντας ότι παίρνει πολύ υψηλά νούμερα αφίξεων και σίγουρα δεν έχει πιο λαμπερό ήλιο από αυτόν της Κύπρου. «Κάθε χρόνο όμως αυξάνει τις αφίξεις προς το νησί, ενώ επέκτεινε σαφώς σε περισσότερους μήνες την τουριστική της περίοδο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χούρικαν.

«Πρέπει να έχουμε ένα σοβαρό πλάνο για να ανταπεξέλθουμε από την κρίση και κυρίως να βρούμε καλές ιδέες. Πρέπει να δώσουμε αξία στις επιχειρήσεις και στην οικονομία της χώρας» σημείωσε ο Τζον Χούρικαν.

«Πρέπει να φέρουμε ξένο χρήμα στην Κύπρο και όχι μόνο μέσω τουρισμού. Οι επαγηγελματικές υπηρεσίες και ευρύτερα το φορολογικό και σύστημα διαδικασιών μπορεί να καταστεί κορυφαίο όπως και σε άλλες χώρες και να πείσουμε ότι μπορούμε να φέρουμε επιχειρήσεις στη χώρα» τόνισε ιδιαίτερα εμφαντικά ο κ. Χούρικαν.

«Οι καταθέτες δεν έπαθαν πουθενά στον κόσμο ότι έπαθαν στην Κύπρο, Άλλωστξε θεωρώ πως οι εταίροι φέρθηκαν πολύ σκληρά στην Κύπρο αλλά όλα αυτά είναι παρελθόν. Όλοι πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έγινε στο παρελθόν. Κατανοώ πλήρως πόσο δύσκολη είναι η θέση καταθετών, κατόχων αξιογράφων και όλου του κόσμου στη χώρα. Αλλά πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Τα επόμενα βήματα είναι πως θα κτίσουμε ξανά την αξιοπιστία, πώς θα δώσουμε θέσεις εργασίας και πως θα αυξήσουμε το ΑΕΠ της χώρας μέσα από υγιή ανάπτυξη» σημείωσε ο κ. Χούρικαν.

«Είναι σημαντικΌ για επιχειρηματίες, πολιτικούς και δημοσιογράφους που βρίσκονται σε αυτή την αίθουσα να αρχίσουν τον μεγάλο διάλογο που αφορά στο πώς θα κτίσουμε το μέλλον μας που επιβάλλεται να είναι θετικό. Πρέπει να κτίσουμε την προοπτική και όχι μόνο για τις επιχειρήσεις σας αλλά για ολόκληρη τη χώρα» τόνισε καταληκτικά ο κ. Χούρικαν κερδίζοντας μάλιστα το χειροκρότημα των παρευρισκομένων στο συνέδριο της Τράπεζας Κύπρου.  

Δειτε Επισης

Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)
Κατιάνα Μούσα: Η ECOMMBX βλέπει μπροστά, τα καλύτερα έρχονται (vid)
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
ΚΟΕ Πανεπιστημίου Κύπρου: Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο