Oracle: Καλύτερη διαχείριση επιχειρήσεων μέσω Ψηφιακής Στρατηγικής

Ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνει η Oracle με θέμα το Digital Transformation την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015, 17:00-21:00 στο Lemon Park στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τον Country Leader της Oracle Κύπρου και TGB Leader Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Αντώνη Σκούλλο, οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν πλέον το ΙΤ ως κάτι περισσότερο από πάροχο υπηρεσιών και μπορούν έτσι να αυξήσουν την καινοτομία και την ανάπτυξή τους. H Oracle μπορεί να παρέχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών που θα μεταμορφώσουν τις δραστηριότητες της επιχείρησης μεταφέροντάς την στην ψηφιακή εποχή εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

 

Τι σημαίνει ο όρος “Digital Transformation” και ποια τα οφέλη που αποκτούν οι επιχειρήσεις;

O όρος digital transformation μπορεί να ακούγεται σαν κάποιο hype, αλλά είναι η πραγματικότητα. Σήμερα, το cloud, τα big data και το mobile μεταμορφώνουν το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον. Οι CIOs και CMOs έχουν πλέον τα εργαλεία και τις επιχειρηματικές διαδικασίες για να αλλάξουν τον τρόπο που οι εταιρείες συναλλάσσονται με τους πελάτες τους, διαχειρίζονται τις δραστηριότητές τους και, εξ’ ίσου σημαντικό, καινοτομούν. Σύμφωνα με έρευνα της Forrester, 73% των εταιρειών έχει Ψηφιακή Στρατηγική αλλά μόλις το 19% πιστεύει ότι έχει την κατάλληλη τεχνολογική υποδομή. Αποτυχία στην επιτυχή υλοποίηση της ψηφιακής στρατηγικής μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ωφελειών, αύξηση κόστους και απώλεια ανταγωνιστικότητας.

Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν πλέον το ΙΤ ως κάτι περισσότερο από πάροχο υπηρεσιών και μπορούν έτσι να αυξήσουν την καινοτομία και την ανάπτυξή τους. Εφόσον κατανοήσουν τις ανάγκες των πελατών τους μπορούν να προσφέρουν νεές υπηρεσίες ταχύτερα, προκαλώντας τις παραδοσιακές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτου μεγέθους, να μεταμορφωθούν για να επιζήσουν. Οι νέες τεχνολογίες και τα επιχειρηματικά μοντέλα μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που οι επιχειρήσεις προσφέρουν τα υπάρχοντα αγαθά και υπηρεσίες ή που παρουσιάζουν στην αγορά μια καινοτομία.

Απλοποιώντας το IT, οι οργανισμοί μπορούν να αφιερώσουν περισσότερο από το χρόνο τους και τους πόρους τους για τη βελτίωση ή τη δημιουργία νέων εμπειριών για τους πελάτες τους, να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, να αναπτύσσουν, συστηματικά, καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα που ανοίγουν νέες αγορές, ή να διαταράσσουν τις ήδη υπάρχουσες. Στο ψηφιακό επιχειρείν η τεχνολογία αξιοποιείται για την προώθηση, πώληση και ανάπτυξη ενισχυμένων και καινοτόμων προϊόντων, υπηρεσιών και εμπειριών.

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει η Oracle στις κυπριακές επιχειρήσεις που θα τις οδηγήσουν στη ψηφιακή εποχή; Σε ποιου είδους επιχειρήσεις απευθύνονται;

H Oracle παρέχει ένα ολοκληρωμένο και πλήρως ενοποιημένο χαρτοφυλάκιο εφαρμογών cloud, υπηρεσιών πλατφόρμας και συστημάτων επιχειρηματικού λογισμικού και εξοπλισμού.Οχι μόνο καταργεί την πολυπλοκότητα, αλλά σχεδιάζει και λύσεις με έμφαση στην ταχύτητα, την αξιοπιστία, την ασφάλεια και τη διαχειρισιμότητα.Οι κορυφαίες λύσεις της Oracle που βασίζονται στο cloud ή σε συστήματα εσωτερικής εγκατάστασης προσφέρουν απόλυτη ευελιξία στην υλοποίηση και πρωτόγνωρα πλεονεκτήματα, όπως ενοποίηση εφαρμογών, εξελιγμένη ασφάλεια, υψηλή διαθεσιμότητα, επεκτασιμότητα και επιδόσεις και χαμηλό συνολικό κόστος ιδιοκτησίας.

Για πελάτες που χρειάζονται είτε ένα πλήρως ενοποιημένο χαρτοφυλάκιο είτε μια αρθρωτή λύση, η ανοικτή αρχιτεκτονική της Oracle και οι πολλές επιλογές λειτουργικών συστημάτων (Oracle Linux, Oracle Solaris, Oracle VM και πολλές ακόμα) παρέχουν πρωτοποριακή ευχέρεια επιλογής και ευελιξία για κάθε σενάριο υλοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών συστημάτων cloud.

ORACLE CLOUD
Η Oracle παρέχει λύσεις που περιλαμβάνουν τεχνολογίες SaaS (software as a service), PaaS (platform as a service), IaaS (infrastructure as a service) και DaaS (data as a service).

ORACLE DATABASE
Η Oracle Database είναι η #1 βάση δεδομένων για μεγάλες εταιρείες στον κόσμο και είναι έτοιμη για το περιβάλλον cloud, με δυνατότητες multitenancy και pluggable βάσεις δεδομένων που την κάνουν εξαιρετικά αποδοτική σε ένα μοντέλο παροχής λειτουργιών βάσης δεδομένων με τη μορφή υπηρεσιών.

ORACLE FUSION MIDDLEWARE
Η ενοποιημένη πλατφόρμα middleware της Oracle για τις εταιρείες και το περιβάλλον cloud παρέχει μια σειρά λύσεων που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να δημιουργούν και να λειτουργούν ευέλικτες, έξυπνες επιχειρηματικές εφαρμογές.

ORACLE APPLICATIONS
Οι πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο βασίζονται στο πλήρες, σύγχρονο και ασφαλές χαρτοφυλάκιο επιχειρηματικών και κλαδικών εφαρμογών της Oracle. Η Oracle παρέχει μέγιστη δυνατότητα επιλογής και ευελιξία, με λύσεις που περιλαμβάνουν εφαρμογές SaaS για τη διαχείριση της εμπειρίας των πελατών (CRM), της επιχειρηματικής απόδοσης (EPM), του σχεδιασμού επιχειρηματικών πόρων (ERP), του ανθρώπινου κεφαλαίου (HCM), της εφοδιαστικής αλυσίδας (SCM) και πολλά άλλα. Η Oracle παρέχει λύσεις που υποστηρίζουν όλους τους τύπους σεναρίων για περιβάλλοντα cloud.

ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ORACLE
H Oracle παρέχει ασυναγώνιστη εξειδίκευση για συγκεκριμένους κλάδους, καθώς και κορυφαία τεχνολογία που συνεισφέρει στη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας και της αξίας του μετασχηματισμού τους.Στους βασικούς κλάδους περιλαμβάνονται οι τηλεπικοινωνίες, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ο δημόσιος τομέας, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, το λιανικό εμπόριο, η παροχή υπηρεσιών υγείας, κ.ά.

ORACLE ENGINEERED SYSTEMS
Τα προσυναρμολογημένα, ενοποιημένα συστήματα της Oracle σχεδιάζονται, κατασκευάζονται, δοκιμάζονται και βελτιστοποιούνται ώστε να λειτουργούν μαζί και να μειώνεται η πολυπλοκότητα και το κόστος, να αυξάνει η απόδοση, να διευκολύνονται οι υλοποιήσεις, οι αναβαθμίσεις, καθώς και η διαχείριση των συστημάτων.

ORACLE SERVERS & STORAGE
Οι servers της Oracle κατασκευάζονται για υψηλές επιδόσεις, απλοποιημένη διαχείριση και υψηλή διαθεσιμότητα, με χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO). Οι βελτιστοποιημένες λύσεις αποθήκευσης της Oracle έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ώστε να λειτουργούν ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά, με αξεπέραστες δυνατότητες για ετερογενή κέντρα δεδομένων.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ORACLE
Οι υπηρεσίες Oracle Advanced Customer Support και Oracle Premier Support παρέχουν ενοποιημένη, κρίσιμη υποστήριξη για πολύπλοκα περιβάλλοντα IT, για μέγιστη απόδοση, υψηλότερη διαθεσιμότητα και μειωμένο κίνδυνο. Το Oracle Consulting βοηθάει τους πελάτες να ορίσουν τη στρατηγική και τους στόχους τους, να υλοποιήσουν λύσεις χρησιμοποιώντας βέλτιστες πρακτικές της Oracle και να εντοπίσουν τομείς βελτίωσης. Οι υπηρεσίες Oracle Managed Cloud επιτρέπουν στους οργανισμούς να επεκτείνουν τις επενδύσεις σε λύσεις Oracle cloud, για μεγαλύτερη αξία, ευχέρεια επιλογής και εμπιστοσύνη. Το Oracle University προσφέρει κορυφαία εμπειρία εκπαίδευσης, με τους καλύτερους εκπαιδευτές του κλάδου.

Τι αναμένεται να αποκτήσουν οι παρευρισκόμενοι στο Oracle Digital Transformation Forum Nicosia που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου;

Στόχος είναι να ενημερωθεί η τοπική αγορά για το πώς θα μπορέσει να υλοποιήσει αποτελεσματικά και γρήγορα τον ψηφιακό μετασχηματισμό που απαιτείται για να παραμείνουν οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί ανταγωνιστικοί. Ειδικοί της Oracle και της NetU θα εξηγήσουν πώς οι υπηρεσίες Cloud και ειδικά το PaaS μπορεί να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, πώς τα Big Data και το Internet of Things στο cloud μπορούν να αυξήσουν την καινοτομία, ποιες είναι οι προκλήσεις και οι λύσεις για την ενοποίηση στο cloud, ενώ οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν και για τις σημαντικότερες ανακοινώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του ετήσιου διεθνούς συνεδρίου Oracle OpenWorld, την περασμένη βδομάδα, στο Σαν Φρανσίσκο.

Πείτε μας δυο λόγια για την ιστορία και την εξέλιξη της εταιρείας σας (έτος ίδρυσης, αριθμός προσωπικού, συνεργάτες, συμφωνίες-ορόσημα κ.ά.).

Η Oracle Κύπρου ιδρύθηκε το 2003 για να καλύψει τις ανάγκες της Κυπριακής αγοράς, εν’ όψει και της ένταξής της στην ΕΕ, ενώ είχε παρουσία στην Κύπρο μέσω των συνεργατών της από το 1988. Το  δίκτυο των συνεργατών της έχει έκτοτε αναπτυχθεί και υποστηρίζει τους πελάτες της Oracle με υπηρεσίες υλοποίησης έργων, υποστήριξης, εκπαίδευσης, κ.λπ. Το γραφείο της Oracle στην Κύπρο αναπτύσσεται σταθερά με το πέρασμα των χρόνων και τα 16 πλέον στελέχη του καλύπτουν και υποστηρίζουν και αγορές της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής αποδεικνύοντας το εύρος και το βάθος της τεχνογνωσίας των στελεχών του τοπικού γραφείου. Η Oracle στην Κύπρο δραστηριοποιείται υποστηρίζοντας με τις κορυφαίες λύσεις της μια ευρεία γκάμα κλάδων μεταξύ των οποίων ο Δημόσιος τομέας, οι Τηλεπικοινωνίες και οι Τράπεζες αλλά και ο ιδιωτικός με ιδιαίτερη εστίαση στους τομείς του εμπορίου, των κατασκευών και της ναυτιλίας.

 

Ο κ. Σκούλλος θα ανοίξει την εκδήλωση δίνοντας κάποιες βασικές πληροφορίες για την Oracle και τη στρατηγική της.

Για δωρεάν εγγραφές στην εκδήλωση επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης.

Platinum sponsors της εκδήλωσης είναι η Intel και η NetU και χορηγός επικοινωνίας το περιοδικό InBusiness.

Δειτε Επισης

Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα