Μαρίνα Λεμεσού: Ο νέος προορισμός για superyachts

Μια νέα εποχή για την Κύπρο σηματοδοτήθηκε όταν το πρώτο superyacht ελλιμενίστηκε στη Μαρίνα Λεμεσού το 2013.

Στα 75μ, το M/Y Anastasia έγραψε ιστορία ως το μεγαλύτερο σκάφος που εισήλθε ποτέ σε μαρίνα στην Κύπρο, αλλάζοντας για πάντα τη δυναμική του πλέον φιλόδοξου παραλιακού αναπτυξιακού Έργου.

Σύμφωνα με την εταιρία Limassol Marina, οι ακτές της κοσμοπολίτικης Λεμεσού έχουν έκτοτε υποδεχτεί πολλούς εκλεκτούς επισκέπτες. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, τέσσερα παγκοσμίως γνωστά superyachts χρησιμοποίησαν τις εγκαταστάσεις και υπηρεσίες της Μαρίνας Λεμεσού, της μοναδικής μαρίνας με δυνατότητα ελλιμενισμού superyacht στο νησί. Το 88.5μ M/Y Nirvana (που επισκέφθηκε για δεύτερη φορά τη Μαρίνα), ακολούθησε το 99μ M/Y Madame Gu, το 119μ M/Y A καθώς και το 72.6μ M/Y Queen K. Τα πιο πάνω είναι μόνο μερικά από τα πενήντα superyachts που επισκέφθηκαν ή υπέγραψαν μακροχρόνια συμβόλαια υπηρεσιών ελλιμενισμού με τη Μαρίνα Λεμεσού σε διάρκεια ενός έτους.

Όπως σημειώνει η εταιρία, πλήρως ικανοποιημένα με τις διάφορες υπηρεσίες της Μαρίνας, πολλά από αυτά τα σκάφη έχουν ήδη επαναλάβει τις επισκέψεις τους. «Φθάσαμε εδώ έχοντας κάνει το γύρω του κόσμου. Ήταν η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Όλα τα μέλη της ομάδας ήταν πολύ φιλόξενα, γεμάτα ενθουσιασμό και επαγγελματισμό. Ήταν πραγματικά πολύ φιλικοί, ευγενικοί και βοηθητικοί. Όχι μόνο το προσωπικό και οι εγκαταστάσεις είναι πρώτης τάξεως, αλλά η γύρω περιοχή προσφέρει εκατοντάδες ασφαλείς και συναρπαστικές ευκαιρίες για να εξερευνήσει κανείς την εκλεκτική γαστρονομία, την ιστορία και τη φυσική ομορφιά της Κύπρου. Η Μαρίνα Λεμεσού είναι το ιδανικό μέρος για να διατηρεί τη βάση του οποιοδήποτε σκάφος. Ανυπομονούμε για την επόμενη επίσκεψή μας», Καπετάνιος Christopher Walsh, M/Y Archimedes, μήκους 67.75μ.

Με τον αριθμό των superyachts ανά το παγκόσμιο να αυξάνεται διαρκώς και τις παραδόσεις των σκαφών να σημειώνουν άνοδο, υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση για θέσεις ελλιμενισμού. Ταυτόχρονα η έλλειψη χώρου στις παραδοσιακές μαρίνες αναγκάζει τα superyachts να απομακρύνονται προς άλλους προορισμούς. Ένας από αυτούς τους προορισμούς είναι και η Μαρίνα Λεμεσού που αποτελεί έναν ιδανικό ενδιάμεσο σταθμό σε στρατηγικό σημείο, στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, και ξεχωρίζει για τα πρότυπα ποιότητάς της, επαναπροσδιορίζοντας τη θέση της Κύπρου στον παγκόσμιο χάρτη σκαφών αναψυχής. 

Τη λειτουργία και διαχείριση της Μαρίνας αναλαμβάνει η εταιρεία Francoudi & Stephanou Marinas σε συνεργασία με την Camper & Nicholsons Marinas, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και διευκολύνσεις για 650 σκάφη μήκους από 8μ μέχρι 110μ. 

Στη Μαρίνα Λεμεσού προσφέρονται επίσης πολυτελή διαμερίσματα και μοναδικές στο είδος τους επαύλεις με ιδιωτικές θέσεις ελλιμενισμού ή άμεση πρόσβαση στην παραλία, καθώς και μια επιλογή από εστιατόρια, καταστήματα, σπα, γυμναστήριο και πολιτιστικό κέντρο.

Δειτε Επισης

Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα