Χ. Παπαβασιλείου: Business Leader στην Κατηγορία Ναυτιλία

Με καταγωγή από το κατεχόμενο χωριό, Λιμνιά Αμμοχώστου, ο Χρυσόστομος Παπαβασιλείου κατάφερε με τις γνώσεις που απέκτησε μέσω των σπουδών του και την εμπειρία στη μετέπειτα καριέρα του να κτίσει ένα γερό οικοδόμημα με τη μορφή ομίλου εταιρειών στον τομέα της ναυτιλίας.

Σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά, ενώ εργαζόταν παράλληλα σε ναυτιλιακή εταιρεία. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία Fulbright  στο San Francisco State University στον κλάδο της διοίκησης επιχειρήσεων, με έμφαση στο international business και τα ναυτιλιακά.

Η καριέρα του άρχισε ουσιαστικά το 1986 στο πόστο της διεύθυνσης της  Sunoil Bunkering, ενώ έτος - ορόσημο απετέλεσε για τον ίδιο το 1992, όταν ίδρυσε την Ιsland Oil με έδρα τη Λεμεσό, αντιπροσωπεύοντας συγχρόνως την Tramp Oil. Τον ίδιο χρόνο προχώρησε και στην αγορά του πρώτου μικρού δεξαμενόπλοιου.   Έκτοτε, μέσω των δραστηριοτήτων και των επαφών του, προωθεί και αναδεικνύει την Κύπρο διεθνώς ως προορισμό ανεφοδιασμού πλοίων με ναυτιλιακά καύσιμα

Ένας από τους μεγάλους σταθμούς στην επιχειρηματική πορεία του ήταν και η ίδρυση της Petronav Ship Management, που τώρα διαχειρίζεται 10 μικρά δεξαμενόπλοια, ενώ στο πέρασμα των χρόνων ίδρυσε κι άλλες συναφείς εταιρείες και λειτούργησε γραφεία σε Πειραιά, Οδησσό, Κωστάντζα, Νίκαια, Ντουμπάι, Σιγκαπούρη και Χάιφα. Το γκρουπ των εταιρειών του απασχολεί σήμερα 230 άτομα, προσωπικό ξηράς και θαλάσσης.                          

Δραστηριοποιείται στην Κύπρο και το εξωτερικό με εργασίες, όπως, φυσική πετρέλευση πλοίων με ιδιόκτητα καταλλήλως εξοπλισμένα δεξαμενόπλοια,  πρακτορεύσεις πλοίων, διεθνή εμπορία ναυτιλιακών καυσίμων και ανταλλακτικών πλοίων, πλοιοκτησία και πλοιοδιαχείρηση.

Τόσο ο ίδιος ο κ. Παπαβασιλείου όσο και οι εταιρείες του επιδεικνύουν, στο πλαίσιο των εργασιών τους, ευαισθησία στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος. Το 2010 υπέγραψε συμβόλαιο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (EMSA) για το δεξαμενόπλοιο Αλεξάνδρεια, υπό κυπριακή σημαία, με βάση τη Λεμεσό και ζώνη ευθύνης την Ανατολική Μεσόγειο έως την Κρήτη, ενώ το 2014 υπέγραψε ένα ακόμα για το δεξαμενόπλοιο Αμάλθεια, υπό κυπριακή σημαία, με βάση την Κωστάντζα και ζώνη ευθύνης τη Μαύρη Θάλασσα.

Δειτε Επισης

Κατέβασαν ρολά οι εργαζόμενοι στο επιχειρησιακό τμήμα του λιμανιού της Λάρνακας
Moving Doors: Χρυσάφι το Β2Β στα ακίνητα
Οι μέσες αξίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο του 2024-Η εικόνα για διαμερίσματα, οικίες, οικόπεδα και χωράφια
Για 5η χρονιά χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος η Medochemie
Ευκαιρίες καλοκαιρινής πρακτικής άσκησης για φοιτητές/τριες προσφέρει το ΙδΕΚ
Θετικά σήματα από Ευρώπη για ανάπτυξη και πληθωρισμό-Πιο κοντά η μείωση επιτοκίων
Πετρέλαιο: Ανοδικές κινήσεις με φόντο τις εξελίξεις στη Γάζα
Σε υψηλά επίπεδα οι μετοχές στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω τραπεζικών κερδών
Nomads: Ένας cosy, coworking χώρος που άνοιξε στο Mall of Engomi
Μπουκάρουν σε ξενοδοχεία για αδήλωτη εργασία και σκορπούν τον τρόμο-Ενοχλημένοι οι επιχειρηματίες