Ζάμπογλου: Ανακοίνωσε τη δημιουργία Ογκολογικού στη Λεμεσό

Ένα πρωτοποριακό και υπερσύγχρονο ογκολογικό κέντρο για την Κύπρο αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, προσδοκεί να δημιουργήσει στη Λεμεσό ο γνωστός ογκολόγος Νίκος Ζάμπογλου, με τη βοήθεια ιδιωτών επενδυτών και τη στήριξη της Μητρόπολης Λεμεσού, με την οποία υπογράφηκε η συμφωνία μίσθωσης τεμαχίου γης για την ανέγερση του κέντρου.

Παρά τις δυσκολίες και την καθυστέρηση που η οικονομική κρίση επέφερε για μερικά χρόνια, το όραμα του Δρ. Ζάμπογλου αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, με τις πρώτες χωματουργικές εργασίες για ανέγερση του «Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου», να αρχίζουν τέλος του 2015, ενώ περί τα τέλη του 2016 με αρχές του 2017 υπολογίζεται να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους ογκολογικούς ασθενείς.

Σε διάσκεψη Τύπου, στο πλαίσιο της υπογραφής της συμφωνίας μίσθωσης του τεμαχίου γης από τη Μητρόπολη, που βρίσκεται βόρεια της περιοχής Σφαλαγγιώτισσας στον Άγιο Αθανάσιο, ο Νίκος Ζάμπογλου ανέφερε πως το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του κέντρου θα μπορεί να εξυπηρετεί τους ασθενείς της νοτιοδυτικής Κύπρου (Λεμεσού-Πάφου), που σήμερα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Λευκωσία.

Το κέντρο θα προσφέρει επίσης για πρώτη φορά στη χώρα μας, τη σύγχρονη εξέταση PET/CT, που είναι συνδυασμός τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων και αξονικής τομογραφίας και που θα μπορεί να καλύψει ολόκληρη την Κύπρο, έτσι ώστε να μην αναγκάζονται ασθενείς να ταξιδεύουν πια στο εξωτερικό γι αυτού του είδους την εξέταση.

Επιπρόσθετα, στο κέντρο θα λειτουργήσει ένα σύγχρονο τμήμα επεμβατικής ογκολογίας το οποίο θα προσφέρει υπηρεσίες που υπολογίζεται ότι θα προσελκύσουν ασθενείς από το εξωτερικό.  Ο Δρ.Ζάμπογλου είπε πως, μαζί με τους συνεργάτες του προσδοκούν να λειτουργήσουν ένα τμήμα με πρωτοποριακές μεθόδους θεραπείας που θα τοποθετήσει την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη της ογκολογίας.

Εξέφρασε δε την εκτίμηση πως η υπάρχουσα νομοθεσία επιτρέπει τη συνεργασία με το κράτος, όπως ακριβώς συμβαίνει και με άλλα ογκολογικά κέντρα και υπογράμμισε πως «θα είμαστε ανοικτοί για οποιαδήποτε συνεργασία με το κράτος και όλους τους κοινωνικούς φορείς και ασφαλιστικές εταιρείες για την εξυπηρέτηση των ογκολογικών ασθενών».

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι υπηρεσίες που θα προσφέρουμε δεν θα υπερβαίνουν σε καμία περίπτωση τα έξοδα τα οποία επωμίζεται αυτή τη στιγμή το κράτος για τις ογκολογικές υπηρεσίες που λαμβάνει από άλλα κέντρα», είπε και πρόσθεσε πως «στόχος είναι να προσφέρουμε υπηρεσίες που χρειάζονται οι συμπολίτες μας, να μειώσουμε την ταλαιπωρία που υφίστανται και να προσφέρουμε και υπηρεσίες που δεν υπάρχουν σε εκτός Κύπρου νοσοκομεία».

Το έργο αναμένεται να κοστίσει περί τα 25 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να εξυπηρετούνται περί τους 1500 ασθενείς το χρόνο, ενώ τον ερχόμενο Μάρτιο μια μικρή ομάδα συνεργατών του Δρ.Ζάμπογλου θα αρχίσει την επιλογή και εκπαίδευση του προσωπικού, που σε πρώτη φάση υπολογίζεται σε 50 με 70 άτομα.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος εξέφρασε την ικανοποίηση του που η Μητρόπολη θα συμβάλει με το δικό της τρόπο στη δημιουργία ενός ογκολογικού κέντρου στη Λεμεσό.

«Αισθανόμαστε ότι αυτό για την Εκκλησία είναι σημαντικό, διότι συμβάλλουμε κι εμείς με την πράξη μας αυτή στη δημιουργία του ογκολογικού κέντρου, το οποίο με τη σειρά του θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πάσχοντες συνανθρώπους μας», ανέφερε ο Μητροπολίτης Λεμεσού, υπογραμμίζοντας ότι η Εκκλησία θέλει να είναι παρούσα και να συμπαρασταθεί σε αυτή την προσπάθεια.

«Ευχόμαστε κάθε επιτυχία και ο Θεός να βοηθήσει να έρθει το έργο εις πέρας και ο καλός Θεός να δώσει ευλογία σε κάθε άνθρωπο που την έχει ανάγκη», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα