The Cyprus Funds Summit

Μεγάλο ενδιαφέρον καταγράφηκε στο  Cyprus Funds Summit  που έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξένια στη Λευκωσία.
Το παρακολούθησαν γύρω στις 400 προσωπικότητες από το παγκόσμιο fund industry καθώς και εκπρόσωποι από εταιρείες διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων και στοιχείων ενεργητικού, θεματοφυλάκων, διαχειριστές κεφαλαίων, σύμβουλοι επιχειρήσεων, φορολογικοί σύμβουλοι κ.α.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασίαδης. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι η Κύπρος πληροί τις προϋποθέσεις για να καταστεί περιφερειακό κέντρο για επενδυτικά ταμεία. 

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης στη συνέχεια εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Κύπρος έχει όλα τα βασικά συστατικά που θα της επιτρέψουν να καταστεί ένα ανταγωνιστικό και αξιόπιστο κέντρο για την παγκόσμια βιομηχανία επενδυτικών ταμείων.

Φορολογικά κίνητρα για την προσέλκυση διαχειριστών επενδυτικών ταμείων ετοιμάζονται σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων, Άγγελο Γρηγοριάδη, ο οποίος ανέφερε ότι αυξάνονται οι αιτήσεις για τη σύσταση επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο, με το Σύνδεσμο να μετρά πέραν των 200 μελών. 

Η διοργάνωση αποτέλεσε πηγή ενημέρωσης για τις παγκόσμιες επί του θέματος εξελίξεις οι οποίες αναλύθηκαν από εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου από το εξωτερικό και την Κύπρο. Στην κάμερα του InBusinessΝews μίλησαν εκ των ομιλητών του συνεδρίου. 

Tamasin Little από το King Wood Mallesons LLP, UK, Jonathan Blake από King Wood Mallesons LLP, UK, Agathi Pafili από  EFAMA, Belgium και Maria Shaw-Barragan από European Investment Bank, Luxembourg, oι οποίοι εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για το μέλλον των επενδύσεων στο νησί.

Το συνέδριο διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Επενδυτικών Ταμείων (CIFA) με τη στήριξη του European Fund and Asset Management Association (ΕFAMA) και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικών και του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA). 

Διοργανωτής: CIFA Συντονιστής: IMH Χρυσοί Χορηγοί: Bank of Cyprus, CyproFund Administration Services, Deloitte, Forticap, GMM Global Money Managers, Hellenic Bank, International Capital Market Association (ICMA), KMG Capital Markets, KPMG, PwC and Treppides Fund Services  Αργυροί Χορηγοί: ATG Fund Solutions, Baker Tilly, BDO Fund Services, Cydris Fund Services, Eurobank Cyprus, EY, MAP S. Platis, Nexia Poyiadjis, Numisma Capital, Pensions and Grants Fund of the Personnel of Cyta, Piraeus Bank, SCSS Fund Management  and Systemic Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business Magazine και GOLD Magazine Με τη στήριξη του European Fund and Asset Management Association Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικών και του Invest Cyprus. 

 

Δειτε Επισης

Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα