Powered by

"Aπρίλιο και Νοέμβριο επιλέγουμε Αγία Νάπα και Πρωταρά"

Η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου ενωμένη αναζητά τρόπους να καταπολεμήσει την εποχικότητα. Πραγματοποιήθηκε συνέδριο όπου, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, ακούστηκαν ιδέες και απόψεις, ούτως ώστε να εφαρμοστεί τόσο στην Αγία Νάπα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από τις δημοτικές αρχές και τους διάφορους φορείς.

Πρόσθεσε ότι «τα αποτελέσματα από το συνέδριο ήταν αρκετά θετικά. Η πιο σημαντική εισήγηση ήταν ότι δεν πρέπει να ξεχνούμε την εγχώρια αγορά και ότι θα πρέπει να προωθήσουμε στην περιοχή τον Απρίλιο και τον Νοέμβριο ως μήνες κυπριακής φιλοξενίας. Η διαμονή σε ένα ξενοδοχείο της περιοχής θα πρέπει να συνδυαστεί με άλλες εκπτώσεις και οφέλη που θα προσφερθούν στους πελάτες που θα επιλέξουν την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου για τις χειμερινές του διακοπές».

Εξήγησε ακόμα ότι μια άλλη πρόταση ήταν να χαρακτηριστούν οι μήνες Μάρτιος και Νοέμβριος ως «αθλητικοί μήνες» κατά τη διάρκεια των οποίων θα διοργανώνονται διεθνείς αθλητικές οργανώσεις, όπως μαραθώνιους, ποδηλασίες και άλλα. Όλες οι προτάσεις που ακούστηκαν είναι χρήσιμες και μπορούν να υλοποιηθούν από τους ίδιους τους Δήμους της περιοχής με βάση τους προϋπολογισμούς που έχουμε χωρίς τη βοήθεια κανενός άλλου».

Αυτό που χρειάζεται, συνέχισε «είναι επαρχιακή συνεργασία. Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου θα αναλάβει την υλοποίηση αυτών των προτάσεων και έχουμε θέσει ως στόχο φέτος το Νοέμβριο να αρχίσουν σε ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου, επίσημα οι δράσεις και οι δραστηριότητες που προτάθηκαν στο σημερινό συνέδριο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καρούσος είπε ότι «στο συνέδριο μίλησαν καθηγητές από Πανεπιστήμια της Βρετανίας και της Γερμανίας, οι οποίοι ασχολούνται με τον τουρισμό και την εποχικότητα, ανέλυσαν και έδωσαν παραδείγματα επιτυχών προορισμών που εφαρμόζουν απλές και εύκολες λύσεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας σημείωσε ακόμα ότι «ένας καθηγητής Πανεπιστημίου ανέφερε στην ομιλία του ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε τη Μάλτα και τη Μαγιόρκα ως ανταγωνιστικούς προορισμούς. Από τώρα και στο εξής θα πρέπει να βλέπουμε ως ανταγωνιστές μας τη Καραϊβική και τον Αγιο Μαυρίκιο, δεδομένου ότι το φαινόμενο του τουρισμού έχει παγκοσμιοποιηθεί και θα πρέπει να ειδωθεί σε μια άλλη κλίμακα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)
Κατιάνα Μούσα: Η ECOMMBX βλέπει μπροστά, τα καλύτερα έρχονται (vid)
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
ΚΟΕ Πανεπιστημίου Κύπρου: Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο