Δεν επηρεάζονται οι παραλίες από Μαρίνα Αγ. Νάπας

Οι αμμώδες παραλίες της Αγίας Νάπας όπως Μακρόνησος, Nissi Beach, Λάντα και Αγία Θέκλα, δεν θα επηρεαστούν καθόλου από την κατασκευή της προτεινόμενης Μαρίνας Αγίας Νάπας, αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας M.M. MAKRONISOS MARINA LTD.

Όπως αναφέρεται, για το έργο έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες αναλυτικές μελέτες ακτομηχανικής και υδραυλικές μελέτες από τους εξειδικευμένους σύμβουλους μηχανικούς Smith Group JJR, οι οποίες περιελάμβαναν μεταξύ άλλων την ετοιμασία μαθηματικών μοντέλων όπως και επιτόπου αξιολογήσεις  για να εξεταστεί μεταξύ άλλων η επίπτωση από την κατασκευή της μαρίνας στις παρακείμενες αμμώδεις παραλίες όπως Μακρόνησος, Nissi Beach, Λάντα και Αγίας Θέκλας, όπως επίσης και για την ποιότητα των νερών στο χώρο της μαρίνας.

Οι Μελέτες, προστίθεται, έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί και από το Κλάδο Θαλάσσιων Έργων του Τμήματος Δημοσίων Έργων ενώ κατά την τελική φάση της μελέτης θα γίνουν φυσικά υδραυλικά μοντέλα, όπου αυτά χρειάζονται, από διεθνώς αναγνωρισμένα υδραυλικά εργαστήρια για να επιβεβαιωθούν τα πορίσματα των αναλυτικών μελετών.

«Ταυτόχρονα, υπάρχουν εισηγήσεις στην Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον για χρήση ‘’καλών πρακτικών’’ και μεθόδων έτσι ώστε να μην επηρεάζεται η ποιότητα των υδάτων στις παραλίες αυτές κατά το στάδιο κατασκευής της Μαρίνας».

Μία από αυτές τις ‘’καλές πρακτικές’’, σημειώνεται, είναι και  η παρακολούθηση των επιφανειακών θαλάσσιων ρευμάτων κατά τη διάρκεια της κατασκευής, ούτως ώστε να χρησιμοποιούνται πλωτά παραπετάσματα ‘’floating booms’’, όπου αυτά χρειάζονται, για τη αποτροπή της ανέλεγκτης εξάπλωσης της προκύπτουσας  μούθης από τις κατασκευές’’.

 

 

 

Δειτε Επισης

Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Αυτοψία Βαφεάδη σε αναπτυξιακά έργα στην Πάφο-Οι διαφορές με την εταιρεία για τον δρόμο προς την Πόλη
Ρεκόρ στην αγορά κατοικίας-Το είδος και η αξία των διαμερισμάτων που προτιμώνται
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Διαμερίσματα και επαύλεις σε παραλιακές περιοχές
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο