Samsung: Πέφτουν τα κέρδη της

Η εταιρεία Samsung αντιμετωπίζει για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο πτώση στα κέρδη της, ενώ οι προβλέψεις αναφέρουν ότι θα ακολουθήσει και τέταρτο τρίμηνο καθώς φθηνότερα μοντέλα άρπαξαν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά και η εταιρεία Apple ετοιμάζει το λανσάρισμα του iPhone 6. Η κατασκευάστρια εταιρεία του smartphone Galaxy αναμένεται να ανακοινώσει ότι τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 12,6 % για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Thomson Reuters. 

Ο ηγέτης της εταιρείας Lee Kun-hee νοσηλεύεται από τον Μάιο έπειτα από καρδιακή προσβολή και ο χάρτης διαδοχής για τα τρία παιδιά του - συμπεριλαμβανομένων του κληρονόμου του θρόνου Jay Y. Lee - παραμένει ασαφής. 

«Η Samsung έχει πέσει από την κορυφή των πωλήσεων. Ο ρυθμός αύξησης των κερδών της ήταν αφύσικα ψηλός τα τελευταία τρία- τέσσερα χρόνια, και τώρα η κατάσταση ομαλοποιείται», δήλωσε ο Τσανγκ Sea-Jin, καθηγητής επιχειρήσεων στο Advanced Institute of Science and Technology στην Κορέα και συγγραφέας του βιβλίου Sony vs Samsung.

Οι αναλυτές λένε ότι η συσκευή της Samsung top-end Galaxy S5 που κυκλοφόρησε στα τέλη Μαρτίου, πουλάει καλά, αλλά όχι αρκετά καλά για να αντισταθμίσει τις ζημιές. Το επόμενο μεγάλο λανσάρισμα του προϊόντος της, το Galaxy Note 4, αναμένεται αργότερα αυτό το έτος, αλλά δεν προβλέπεται από τους αναλυτές να αλλάξει τα δεδομένα του παιχνιδιού.

ΠΗΓΗ: Reuters

Δειτε Επισης

Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου