Scorpion: Φιλοδοξεί να κατακτήσει τους αιθέρες

“Ισχυρό, ευέλικτο, σταθερό και… οικονομικό”.  Με αυτά τα λόγια χαρακτηρίζουν από την κατασκευάστρια εταιρεία Textron το καμάρι της, το μαχητικό Scorpion. Είναι ένα αεροσκάφος που έκανε το διεθνές ντεμπούτο του στο Farnborough Airshow. Με τιμή μόλις 20 εκατ. δολαρίων, η εταιρεία στοχεύει στις χαμηλού κόστους στρατιωτικές αγορές.

“Είναι αεροπλάνο που συμφέρει! Αν κοιτάξετε, ένα σύγχρονο μαχητικό θέλει 18 με 20 χιλιάδες δολάρια την ώρα πτήσης, ενώ τώρα έχετε ένα αξιόπιστο μηχάνημα στα 3.000 δολάρια την ώρα πτήσης. Πιστεύουμε ότι έχουμε εισέλθει σε πραγματικά μεγάλο χώρο της αγοράς”, λέει στην κάμερα του euronews ο Μπιλ Άντερσον, πρόεδρος της Textron.
Η εταιρεία δίνει μεγάλη σημασία στην έκθεση του Farnborough. Το νέο της αεροσκάφος χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία και έχει διαχειρίσιμο κόστος, ωστόσο πολλοί είναι αναποφάσιστοι αναφορικά με το αν υπάρχει για αυτό χώρος στην αγορά. Μέχρι τώρα δεν έχουν επιβεβαιωθεί νέες εγγραφές στο πελατολόγιό της.

Ο Κόλιν Κλαρκ, εκδότης του Breaking Defense, σχολιάζει: “Είναι πολύ δύσκολη η αγορά αυτήν την εποχή. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ξοδεύουν το 2% ή λιγότερο από τον προϋπολογισμό τους για την άμυνα και αυτό δεν είναι ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας”.

Την ώρα που οι πωλήσεις άλλων μαχητικών απογειώνονται, αυτές του Scorpion παραμένουν στο έδαφος. Ωστόσο η Textron, που κατασκευάζει ακόμα τα ελικόπτερα Bell και τα Cessna, πιστεύει ότι η συσσωρευμένη αυτή εμπειρία της σύντομα θα βοηθήσει ώστε να εκτοξευθεί και το νέο της δημιούργημα

ΠΗΓΗ: Euronews

Δειτε Επισης

Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου