Ανακοίνωσαν συνεργασία Apple και IBM

Δύο γίγαντες της τεχνολογίας, η Apple και η IBM ανακοίνωσαν από κοινού μία νέα εταιρική σχέση. Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, η IBM θα ξεκινήσει να διανέμει στους πελάτης της iOS συσκευές, θα αναπτύξει περισσότερες από 100 εφαρμογές για iPhone και iPad προοριζόμενες για επαγγελματίες και θα παρέχει cloud υπηρεσίες με αυξημένη ασφάλεια και επαγγελματικές δυνατότητες.

Από την πλευρά της η Apple θα προσφέρει πακέτα του AppleCare προσαρμοσμένα σε επιχειρηματικές ανάγκες, στα οποία πακέτα θα εμπεριέχονται και υπηρεσίες της IBM για ενεργοποιήσεις συσκευών, υποστήριξη και διαχείριση.

Η εν λόγω συνεργασία φέρνει την Apple στο πεδίο των επιχειρήσεων, ενώ μέχρι σήμερα ήταν σταθερά προσανατολισμένη στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων. Επίσης, η συμφωνία με την IBM ενδέχεται να δημιουργήσει ένα ακόμη πεδίο αντιπαράθεσης με τη Microsoft, η οποία ήδη στοχεύει στις επιχειρηματικές λύσεις και στις υπηρεσίες cloud.

Πρακτικά, η συμφωνία προβλέπει τον συνδυασμό της εμπειρίας της IBMστις επιχειρηματικές λύσεις και τη διαχείριση και ανάλυση μεγάλων αρχείων δεδομένων, με την προσφορά από πλευράς Apple της «εκλεπτυσμένης εμπειρίας χρήσης των iPhone και iPad».

Όπως αποκάλυψε ο Tim Cook, οι δυο εταιρείες βρίσκονται σε συζητήσεις τα τελευταία δύο χρόνια για την επίτευξη μιας ενδεχόμενης συνεργασίας, κάτι το οποίο έγινε πλέον πραγματικότητα.

«Θα συνδυάσουμε τα καλύτερα στοιχεία της Apple με τα καλύτερα της IBM. Δεν υπάρχει κανένας ανταγωνισμός και τα πάντα θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά με κύριο μέλημα μας την ικανοποίηση των επαγγελματιών».
Οι πρώτες εφαρμογές θα προορίζονται για συγκεκριμένες βιομηχανίες (εμπόριο, υγεία, ταξίδια, συγκοινωνίες κ.α) και θα κάνουν την εμφάνιση τους το Φθινόπωρο, ενώ ακόμη περισσότερες αναμένεται να δούμε μέσα στο 2015.

Δειτε Επισης

Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου