Pizza Express: Πωλήθηκε σε Κινέζους

Η Pizza Express εξαγοράστηκε  για 900 εκατ. λίρες από μια κινεζική εταιρεία, η οποία σχεδιάζει να επεκτείνει σταδιακά τη βρετανική αλυσίδα εστιατορίων στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. 

Η Hony Capital κέρδισε  τη διαδικασία πλειστηριασμού από την Citic, έναν άλλο κινεζικό επενδυτικό όμιλο, και τέσσερις άλλες εταιρείες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συμφωνία του τομέα της εστίασης κατά τα τελευταία πέντε χρόνια. 

Η Pizza Express άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Πεκίνο πριν από δύο μήνες. Έχει ήδη 12 εστιατόρια σε Χονγκ Κονγκ και εννέα στη Σαγκάη. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pizza Express, Richard Hodgson, δήλωσε ότι η πώληση ήταν μια θετική εξέλιξη για την αλυσίδα: «Η Ασία είναι ένα βασικό μέρος της μελλοντικής μας στρατηγικής για την ανάπτυξη. Η εμπειρία της Hony στην περιοχή αυτή θα είναι πολύτιμη. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους για το θέμα αυτό, καθώς και για τα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης της Pizza Express στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο Διευθύνων σύμβουλος της Hony Capital, John Zhao, είπε ότι ήταν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι απέκτησαν αυτό που περιέγραψε ως ένα καθιερωμένο και συναρπαστικό εμπορικό σήμα. «Με την  Pizza Express, θα έχουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την τοπική τεχνογνωσία μας για να επιταχύνουμε την ανάπτυξή της στην κινεζική αγορά », είπε. Η εταιρεία στοχεύει να ανοίξει άλλα 200 εστιατόρια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αλυσίδα, η οποία ιδρύθηκε στο Σόχο, στο κεντρικό Λονδίνο, το 1965, έχει αλλάξει χέρια αρκετές φορές, με την εταιρεία Cinven να την αγοράζει για £1 δις στο τέλος του 2006, λίγο πριν από το οικονομικό κραχ. 

ΠΗΓΗ: Guardian

Δειτε Επισης

Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου