Διεθνές βραβείο για το κρασί Μαλαγουζιά Παπαγιαννάκου

Η Μαλαγουζιά «Καλογέρι» του Κτήματος Παπαγιαννάκου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον 14ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα εκλεκτό λευκό κρασί με φρουτώδες άρωμα που θυμίζει αμυδρά γιασεμί και «τραγανή», άγουρη γεύση, όπως τη χαρακτηρίζουν οι σομελιέ.

Η βράβευση έγινε αφορμή να συζητηθεί ευρύτερα ένα οινοποιείο που διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο στην Ελλάδα, όχι μόνο για την ποιότητα των κρασιών, τις μεθόδους παραγωγής που συνδυάζουν την πατροπαράδοτη τεχνογνωσία με τη σύγχρονη τεχνολογία, αλλά και με τις κτιριακές του εγκαταστάσεις: Το state-of-the-art οινοποιείο στο Μαρκόπουλο Αττικής, είναι η πρώτη βιοκλιματική μονάδα του είδους και μία από τις ελάχιστες που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα.

Ο κ. Παπαγιαννάκος κληρονόμησε τη γνώση του πατέρα και του παππού του γύρω από την αμπελουργία και την ωρίμανση του κρασιού, αλλά θέλησε να  δημιουργήσει ένα μοντέρνο και πλήρως εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον οινοποιείο, το οποίο να προσελκύει επισκέπτες που ενδιαφέρονται εξίσου τόσο για το κρασί όσο και για την αρχιτεκτονική των κτιριακών εγκαταστάσεων. Και ακριβώς, όπως οι οίνοι του Κτήματος Παπαγιαννάκου αποσπούν διακρίσεις σε διαγωνισμούς, έτσι και το ίδιο το οινοποιείο έχει βραβευτεί από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής.

Το οινοποιείο είναι «βιοκλιματικό», που σημαίνει ότι αξιοποιεί στο μέγιστο τους διαθέσιμους φυσικούς πόρους δηλαδή τον κλιματισμό, τον φωτισμό από τον ήλιο και άλλα, συμβάλλοντας εκτός των άλλων σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας που φτάνει το 25%.

Το βραβευμένο κρασί, η Μαλαγουζιά «Καλογέρι» έχει λάβει εξαίρετες κριτικές από διεθνή μέσα και ταξιδεύει ήδη, σε περισσότερες από δέκα χώρες του εξωτερικού, μυώντας τους απανταχού φίλους του καλού κρασιού στην ελληνική κουλτούρα, την οινική, αλλά και την ευρύτερη.

Στην Κύπρο, τα κρασιά του Οινοποιείου Παπαγιαννάκος διανέμονται από την εταιρεία Βάσσος Ηλιάδης Λτδ.
 

Δειτε Επισης

Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου