Apple: Ετοιμάζει το πρώτο smartwatch

Τον Ιούλιο του 2014 θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του πρώτου smartwatch της Apple από την ταϊβανέζικη Quanta, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην εταιρεία. Φήμες για το επονομαζόμενο «iWatch» κυκλοφορούν από καιρό, ωστόσο καμία πληροφορία δεν αναφερόταν στην ημερομηνία έναρξης μαζικής παραγωγής. «Ένα γκάτζετ στον καρπό θα είχε ενδιαφέρον, όμως οι νέοι δεν φορούν ρολόι, θα πρέπει να τους πείσεις να το κάνουν», είχε πει στο παρελθόν ο διάδοχος του Στήβεν Τζομπς στην θέση του CEO στην Apple, Τιμ Κουκ.

H ίδια πηγή κάνει λόγο για ένα «έξυπνο» ρολόι με τετράγωνη όψη και διαγώνιο 2,5 ιντσών (6,35 εκατοστά) που μπορεί να εξέχει λίγο από τον καρπό. Το iWatch θα έχει οθόνη αφής, θα φορτίζεται ασύρματα και αποκλειστικός προμηθευτής της οθόνης του θα είναι η LG Display τουλάχιστον για την πρώτη παρτίδα της παραγωγής με την Apple να φέρεται να εκτιμά ότι η ζήτηση θα φτάσει τα 50 εκατομμύρια ρολόγια τον πρώτο χρόνο. Τέλος, οι πηγές του Reuters μεταφέρουν πως το iWatch θα έχει έναν αισθητήρα καρδιακού παλμού, κατασκευασμένο από την Heptagon, κατασκευαστή από την Σιγκαπούρη. 

H Wall Street Journal γράφει ότι η Apple θα παρουσιάσει πολλαπλές εκδοχές του smartwatch της, το οποίο θα έχει πλήθος αισθητήρων που θα το καθιστούν «έξυπνο». Η εφημερίδα εκτιμά ότι το smartwatch της Apple θα κυκλοφορήσει πιθανότατα το φθινόπωρο του 2014, και το Reuters το τοποθετεί στον Οκτώβριο.

ΠΗΓΗ: in.gr

 

Δειτε Επισης

Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου