Επαναλειτούργησε η Asos

Μετά την πτώση των μετοχών της κατά 30%, νωρίτερα μέσα στον μήνα, η βρετανική επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου Asos υπέστη νέο πλήγμα, όταν την Παρασκευή ξέσπασε πυρκαγιά σε αποθήκη της.  Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το 70% των αποθεμάτων της Asos, (αξίας περίπου 111 εκατομμυρίων λιρών), βρισκόταν στην συγκεκριμένη αποθήκη, ενώ η καταστροφή αγγίζει το 20% (23 εκ. λίρες). Οι αστυνομικές αρχές υποψιάζονται ότι η φωτιά, που τέθηκε υπό έλεγχο, ήταν προϊόν εμπρησμού και έχουν κινήσει τις διαδικασίες για περαιτέρω έρευνα. 

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η εταιρεία επανεκκίνησε τις διαδικασίες των ηλεκτρονικών παραγγελιών. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε στον κόσμο πως μπορεί να ζητήσει αποζημίωση, εάν έχει παραγγείλει κάτι τις τελευταίες ημέρες.

Αυτή είναι η δεύτερη φωτιά σε αποθήκη της μέσα σε εννέα χρόνια. Στις 11 Δεκεμβρίου 2005, η πρώην αποθήκη της ASOS στο Hemel Hempstead στο Hertfordshire υπέστη σημαντικές ζημιές ως αποτέλεσμα έκρηξης σε κοντινή δεξαμενή πετρελαίου. Η φωτιά ξέσπασε σε περίοδο αιχμής για την Asos, ενώ προϊόντα αξίας £3.8 εκ. καταστράφηκαν και ο δικτυακός τόπος ASOS έκλεισε για πέντε εβδομάδες, με 19.000 παραγγελίες να αποζημιώνονται. Η εταιρεία μεταφέρθηκε στη σημερινή αποθήκη της στο Barnsley, South Yorkshire στις αρχές του 2011.

 

Δειτε Επισης

Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024
Hyundai IONIQ 5 N: Παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων στα World Car Awards
Η ιστορία και το προφίλ της J&P Fresca με κύρια δραστηριότητα την συσκευασία και εξαγωγή πατατών
Τα iF Design Awards τιμούν την Hyundai για 10η συνεχόμενη χρονιά
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Calvin Klein: Η νέα καμπάνια γυναικείας ένδυσης για την άνοιξη 2024 με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner
Τα ρολόγια που θα αναβαθμίσουν το ανοιξιάτικο στυλ σου!
Το νέο McCrispy® σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου
Η Swarovski παρουσιάζει το θαύμα της αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου