Υστέρηση κερδών για τον όμιλο της GM

Μείωση κερδών κατά 13% κατέγραψε το δ’ τρίμηνο του  2013 η General Motors, καθώς η υποχώρηση των οικονομικών επιδόσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας εκτός της Βορείου Αμερικής, ειδικά στις διεθνείς δραστηριότητές της και στην Νότια Αμερική, διέβρωσαν τα κέρδη της.

Τα αποτελέσματα αποτυπώνουν την αυξανόμενη πίεση που αντιμετωπίζει η GM η οποία παλεύει με τα διογκούμενα οικονομικά προβλήματα και τα εσωτερικά στραβοπατήματα της στις διεθνείς αγορές όπου δραστηριοποιείται. Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, αν εξαιρεθούν τα κέρδη από την μονάδα της στην Κίνα, η GM θα είχε εγγράψει ζημιές ύψους 200 εκατ. δολ. κατά το εξεταζόμενο διάστημα.

Τα κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας προ μερισμάτων για το δ’ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 1,04 δισ. δολ. σε σύγκριση με τα 1,19 δισ. δολ. ένα χρόνο πριν. Εξαιρώντας κάποιες δαπάνες όπως η έναρξη της απόσυρσης της μάρκας Chevrolet από την Ευρώπη, η εταιρεία σημείωσε κέρδη 67 cents ανά μετοχή, έναντι 88 cents που εκτιμούσαν οι αναλυτές. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 40,5 δισ. δολ.

Τα κέρδη προ φόρων στις διεθνείς δραστηριότητες της GM υποχώρησαν στα 208 εκατ. δολ. το δ΄ τρίμηνο 2013 σε σχέση με τα 676 εκατ. δολ. ένα χρόνο πριν, ενώ τα κέρδη της στη Νότια Αμερική, μειώθηκαν στα 27 εκατ. δολ. σε σύγκριση με τα 135 εκατ. δολ. Λαμπρή εξαίρεση αποτελεί η Ευρώπη όπου οι τριμηνιαίες ζημιές περιορίστηκαν στα 345 εκατ. δολ. από τα 761 εκατ. δολ. και η Βόρεια Αμερική όπου ενισχύθηκαν στα 1,88 δισ. δολ. έναντι 1,42 δισ. δολ.

Σε ετήσιο επίπεδο, τα κέρδη της GM προ μερισμάτων διαμορφώθηκαν στα 5,35 δισ. δολ. σε σύγκριση με τα 6,19 δισ. δολ. ένα χρόνο πριν. Τα έσοδα ανήλθαν στα 155 δισ. δολ. Οι παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας ενισχύθηκαν κατά 4% το 2013 στα 9,7 εκατ. αυτοκίνητα και φορτηγά.

Η GM θα διανείμει μερίδιο επί των κερδών ύψους έως και 7.500 δολ. στους 48.500 εργάτες συνδικάτων που απασχολεί στις ΗΠΑ. Πέρυσι η εταιρεία έδωσε 6.750 δολ.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Σταθερό στο 5,25% με προοπτική μείωσης το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας
Στοπ ισπανικής Κυβέρνησης στην επιθετική πρόταση της BBVA για εξαγορά της Sabbadell
Τουρκία: Καταργεί τον κανονισμό που υποχρεώνει τις τράπεζες να αγοράζουν ομόλογα σε λίρα
Τράπεζα της Αγγλίας: Το σχεδιάγραμμα και οι προϋποθέσεις για μείωση επιτοκίων
Απαγορεύει τις απεργίες άνω των 24 ωρών η Φινλανδία-Πρόστιμα για διατάραξη της αγοράς
Γιατί τα ενοίκια θα υποχωρήσουν τελευταία στη μάχη με τον πληθωρισμό
Ρεκόρ 25ετίας για την τιμή του κακάο-Άλμα 20% σε μόλις δύο ημέρες
Αγορά ομολόγων: Υψηλός τζίρος και άνοδος των αποδόσεων
Κόλινς (Fed): Τα επιτόκια θα χρειαστεί να μείνουν ψηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα
Συμφωνία των 27 της Ε.Ε. για χρήση κερδών από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία προς όφελος Ουκρανίας