Η Google έδωσε μπόνους 100 εκ. στον Eric Schmidt

Η Google απένειμε στον εκτελεστικό πρόεδρο και πρώην διευθύνοντα σύμβολό της, Eric Schmidt το ποσό των 100 εκατ. δολαρίων σε προνομιούχες μετοχές και επιπλέον 6 εκατ. δολάρια συνδεδεμένα με την απόδοση του διαδικτυακού κολοσσού για το 2013.

Σε ένα ενημερωτικό σημείωμα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (Securities and Exchange Commission) η Google αποκάλυψε ότι έδωσε στον κ. Schmidt 6 εκατ. δολάρια σε μετρητά ως ετήσιο μπόνους, τα οποία θα καταβληθούν αργότερα εντός του μήνα «ως αναγνώριση της συμβολής του στην επίδοση της Google κατά τη χρήση του 2013».

Σημειώνεται πως οι προνομιούχες μετοχές θα χορηγηθούν την Τετάρτη (5/2). Η Google συνεχίζει να καταγράφει ισχυρή ανάπτυξη των εσόδων της, διαψεύδοντας όσους ανησυχούσαν ότι η μεταστροφή των χρηστών του internet από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές προς τα κινητά θα έβλαπτε την προσοδοφόρα μηχανή αναζήτησης.

Η τιμή των μετοχών της εταιρείας έχει ενισχυθεί κατά 61% από την αρχή του 2013, ένα άλμα που καταδεικνύει ότι οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι για την μεταστροφή προς τα κινητά, παρά το γεγονός ότι οι διαφημίσεις της Google δεν εμφανίζονται εξίσου καλά στις οθόνες των smartphones όσο σε αυτές των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters, εκτιμούν πως η ισχυρή ανάπτυξη της Google θα συνεχιστεί και φέτος προβλέποντας αύξηση των καθαρών της κερδών κατά 18%.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Σταθερό στο 5,25% με προοπτική μείωσης το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας
Στοπ ισπανικής Κυβέρνησης στην επιθετική πρόταση της BBVA για εξαγορά της Sabbadell
Τουρκία: Καταργεί τον κανονισμό που υποχρεώνει τις τράπεζες να αγοράζουν ομόλογα σε λίρα
Τράπεζα της Αγγλίας: Το σχεδιάγραμμα και οι προϋποθέσεις για μείωση επιτοκίων
Απαγορεύει τις απεργίες άνω των 24 ωρών η Φινλανδία-Πρόστιμα για διατάραξη της αγοράς
Γιατί τα ενοίκια θα υποχωρήσουν τελευταία στη μάχη με τον πληθωρισμό
Ρεκόρ 25ετίας για την τιμή του κακάο-Άλμα 20% σε μόλις δύο ημέρες
Αγορά ομολόγων: Υψηλός τζίρος και άνοδος των αποδόσεων
Κόλινς (Fed): Τα επιτόκια θα χρειαστεί να μείνουν ψηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα
Συμφωνία των 27 της Ε.Ε. για χρήση κερδών από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία προς όφελος Ουκρανίας