Frou Frou: Eξαγόρασε BAKANDYS

H εταιρεία Alkis H. Hadjikyriacos (Frou Frou Biscuits) Public Lt εξαγόρασε τα προϊόντα BAKANDYS και τα βιολογικά τρόφιμα BIO GREENLIFE. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση στο ΧΑΚ, "η Εταιρεία Alkis H.Hadjikyriacos (Frou Frou Biscuits) Public Ltd ανακοινώνει ότι η θυγατρική της εταιρεία Handy Snacks Ltd έχει συνάψει συµφωνίες µε την εταιρεία Thamira Food Manufacturers Ltd για την εξαγορά των εργασιών, ακινήτων και εµπορικών σηµάτων (brands & trademarks) της βιοµηχανίας παραγωγής των προϊόντων BAKANDYS και βιολογικών τροφίµων BIO GREENLIFE καθώς και άλλων συναφών αντιπροσωπειών εισαγωγής τροφίµων της εν λόγω εταιρείας".

Η εταιρία Thamira Food Manufacturers Ltd, δραστηριοποιείται από το 1983 µε την παραγωγή επωνύµων ειδών αρτοποιίας και σοκολατοποιΐας, καθώς επίσης και µε την εισαγωγή και εµπορία µπισκότων, βιολογικών τροφίµων και άλλων παροµοίου τύπου ειδών διατροφής. Όπως αναφέρεται, "η εξαγορά αναµένεται να επηρεάσει θετικά τον κύκλο εργασιών και την κερδοφορία του συγκροτήµατος Φρου-Φρου, αλλά η επικρατούσα αβεβαιότητα και έκρυθµη κατάσταση της Κυπριακής οικονοµίας, δεν επιτρέπει στο παρόν στάδιο την ασφαλή πρόβλεψη πωλήσεων και κερδοφορίας".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συµφωνία θα ολοκληρωθεί περί τις 30/01/2015. Το τίµηµα της εξαγοράς θα καταβληθεί τόσο σε µετρητά, όσο και µε την ανάληψη υποχρεώσεων της εταιρείας Thamira Food Manufacturers Ltd και ανέρχεται στα €2,285 εκ. (δύο εκατοµµύρια διακόσιες ογδόντα πέντε χιλιάδες ευρώ). Αναφέρεται ότι η χρηµατοδότηση της εξαγοράς θα γίνει από νέο βραχυπρόθεσµο δανεισµό (40%), καθώς επίσης και από ίδια κεφάλαια (60%) του Συγκροτήµατος Φρου-Φρου.

Σημειώνεται ότι "ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Thamira Food Manufacturers Ltd ανήλθε κατά τους τελευταίους 12 µήνες στα €.3,2 εκ. Υπολογίζεται ότι το τίµηµα της εξαγοράς περιλαµβάνει υπεραξία (Goodwill) της τάξεως του €1,2εκ. το ακριβές ποσό της οποίας θα επιβεβαιωθεί από τους εξωτερικούς ελεγκτές της Εταιρείας κατά την ολοκλήρωση, θα ανακοινωθεί στο Χρηµατιστήριο, και θα παρουσιαστεί στις οικονοµικές καταστάσεις του Συγκροτήµατος Φρου-Φρου για το έτος 2015".

Τέλος, η ανακοίνωση αναφέρει ότι "η εξαγορά εµπίπτει µέσα στα πλαίσια της αναπτυξιακής στρατηγικής του Συγκροτήµατος Φρου-Φρου, που έχει σαν στόχο την προσθήκη στις παραγωγικές δραστηριότητες του Οµίλου επωνύµων αναγνωρισµένων Κυπριακών µαρκών (brands) ειδών διατροφής, που διακρίνονται τόσο για την ποιοτική υπεροχή τους, όσο και την αναγνωρισιµότητα και προτίµηση τους από τους Κύπριους καταναλωτές". 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Αυτή είναι η πρόταση του ΑΚΕΛ για επιβολή τέλους 5% επί των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Το... τερματίζουν οι Κινέζοι για την πλωτή μονάδα-Οι ισχυρισμοί CMC για το FSRU και ποια η πραγματικότητα
Όλες οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Τρ. Κύπρου-Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά ψήφισμα
Επανεκλογή Τάκη Αράπογλου στην προεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου
Έκπληκτη η ΕΤΥΦΑ, απορρίπτει ισχυρισμούς της κινεζικής CMC: «Δεν θα την ακολουθήσουμε στην παραπλάνηση»
Ολοκληρώθηκε ο 15ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου-Διαγωνίστηκαν 27 οινοποιεία
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
Τράπεζα Κύπρου: Πράσινο από τους μετόχους για το μέρισμα-Οι εκλεγέντες και επανεκλεγέντες στο Δ.Σ.(pics)