Ε. Spiegel: Γιατί απέρριψε $3 δισ. από το Facebook

Πέρυσι, το Facebook είχε κάνει μια γενναία προσφορά να αγοράσει το Snapchat για μερικά δισεκατομμύρια δολάρια και το Snapchat την απέρριψε. Μερικοί άνθρωποι πίστευαν ότι το Snapchat και ο Διευθύνων Σύμβουλος του, Evan Spiegel 24 χρονών, ήταν παράφρονες. Άλλοι πάλι, θεώρησαν αυτή την εξαιρετικά τολμηρή κίνηση, πολύ σοφή, ώστε να γίνει από μόνη της, μια μεγάλη εταιρεία.

Γιατί, λοιπόν, ο Spiegel και το Snapchat πραγματικά απέρριψαν το Facebook; Και ποιος διέρρευσε την συμφωνία στον Τύπο; Και ποιο ήταν το ποσό που πραγματικά προσέφεραν; Είναι κάποιες από τις ερωτήσεις που συζητήθηκαν σε δεκάδες ηλεκτρονικά μηνύματα που στάλθηκαν μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Sony, της διοίκησης του Snapchat και του Διευθύνοντος Συμβούλου. Τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διέρρευσαν από τη μαζική επίθεση στα συστήματα e-mail της Sony.

Ο δημοσιογράφος Μάλκολμ Γκλάντγουελ έστειλε ένα email στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Snapchat (και διευθύνοντα σύμβουλο της Sony Entertainment) ρωτώντας τον Μάικλ Λίντον εάν η εταιρεία ήταν «τρελή» να απορρίψει τόσα χρήματα. Ο Λίντον απάντησε: «Αν ήξερες τον πραγματικό αριθμό, θα μας έκλεινες αμέσως σε όλους, μια σουίτα στο Bellvue.

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που γράφτηκε από τον Μitch Lasky, ο οποίος συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο του Snapchat, ανέφερε για την ατυχή συμφωνία με την Tencent:. Ο Evan πρότεινε μια νέα συμφωνία σήμερα στο Tencent. Ποτέ δεν μου είπε ... στην πραγματικότητα, μου είπε ακριβώς το αντίθετο. Όταν τον ρώτησα γι 'αυτό, είπε, «και εγώ μόλις απέρριψα 1 δισεκατομμύριο από τον Zuck.»

Ποιος διέρρευσε την συμφωνία στον Τύπο;

Δικαιολογημένα, ο Zuckerberg δεν ήταν ενθουσιασμένος με τη δημοσίευση της είδησης της άρνησης του Snapchat και κατηγόρησε τον επενδυτή του Snapchat και πρώην υπάλληλο του Facebook, Μαtt Cohler.

Πόσο δύσκολο ήταν για να απορρίψει αυτή την προσφορά;

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεν είναι εύκολο να απαρνηθείς 1 δισ. δολ. Δεν υπάρχει e-mail από το Spiegel που εξηγεί τη διαδικασία της σκέψης του, αλλά ο Mitch Lasky, εξηγεί τι παρατήρησε από το νεαρό ιδρυτή σε ένα έγγραφο που διέρρευσε. Λέει ότι ο Spiegel δεν ήταν ενθουσιασμένος με την προσφορά. Σύμφωνα με τον Λάσκι:
"Έχω μιλήσει μαζί του μια-δυο φορές. Φαίνεται πολύ προβληματισμένος αλλά μάλλον απογοητεύτηκε από την προσφορά του Facebook. Περίμενε περισσότερα.  Νομίζω ότι ενώ του άρεσε η ομάδα και  η ιδέα του Facebook, του όντας απογοητευμένος με τον αριθμό, τώρα χρησιμοποιεί τις συνομιλίες του με το Facebook ως ένα τέχνασμα για να τρομάξει ένα μεγαλύτερο αριθμό επενδυτών Σειράς Γ".

Πηγή: newmoney.gr, Business Insider

 

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα