Τρ. Κύπρου: Νέο τεστ μετά τα stress test

Μετά την ενίσχυση κεφαλαίου, απόρροια των stress test, τη σταθερότητα που φαίνεται να έχει επέλθει με τις εν λόγω κινήσεις και το νέο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου μένει άλλο ένα μεγάλο βήμα να υλοποιηθεί για το συγκρότημα.

Το κόστος και κυρίως το μέγεθος του εργατικού δυναμικού είναι κάτι που εδώ και καιρό προβληματίζει στον οργανισμό. Η νέα πλέον διοίκηση με υποδείξεις ωστόσο της διεύθυνσης που εδώ και καιρό έχει καθαρή εικόνα για το κόστος λειτουργίας του συγκροτήματος είναι αποφασισμένη για αναδιάρθρωση μέσω αποδέσμευσης προσωπικού.

Στην Αγία Παρασκευή είναι πλέον κοινό μυστικό πως σε κάποια φάση εντός του 2015 θα προκύψει σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού, σε μια προσπάθεια το συγκρότημα να καταστεί αφενός πιο ευέλικτο και αφετέρου σαφώς πιο χαμηλού κόστους. Ένας παράπλευρος στόχος που έχει τεθεί είναι η μείωση του μέσου όρου ηλικίας των εργαζομένων στην τράπεζα, μέσω αποχώρησης προσωπικού προχωρημένες ηλικίας, που θεωρούνται πως έδωσαν ότι είχαν στην Τράπεζα Κύπρου την ίδια ώρα που αμείβονται καλά.

Πάντως, οι εξελίξεις  δεν αναμένεται να επιφέρουν αντιδράσεις εντός τράπεζας ή στην ΕΤΥΚ, αφού το συγκρότημα επιδιώκει ανανέωση με σχέδιο εθελούσιας εξόδου για μερικές δεκάδες άτομα, που μάλλον εδώ και καιρό περιμένουν ένα τέτοιο πλάνο.

 

Δειτε Επισης

Ισχυρές προσωπικότητες του κυπριακού επιχειρείν στο πλευρό του Χαράλαμπου Προύντζου
Η κριτική και η αναγνώριση του έργου που επιτελεί ο Γιάννης Παναγιώτου
Το μέγεθος της Eurobank ιδίοις ομάσσοι-Μια μοναδική εμπειρία
Η ενιαία εποπτική αρχή και η «μονοκόμματη» στάση του Δικηγορικού Συλλόγου
Οι «δηλητηριασμένες» λέξεις του Χρήστου Στυλιανίδη που εξόργισαν τον John Christodoulou
Η φημολογία για Κεραυνό-Κουμή και η... ψήφος εμπιστοσύνης που πήραν από Χριστοδουλίδη
Επιχειρηματικό κέντρο μάι άς
Έπλεξε το εγκώμιο και έστειλε μηνύματα για τον Διοικητή Ηροδότου ο Αγκαστινιώτης
Τι βρέθηκε στο… μενού εξόρμησης Κωνσταντίνου Πετρίδη και Παύλου Ιωάννου στα ορεινά
Η Black Friday που ατόνησε και ο θεσμός που πρέπει να βρει ξανά την χαμένη του αίγλη