Ευρωπαϊκές Διακρίσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Η «αριστεία στην εκπαίδευση» (“excellence in education”) αποτελεί μια διαχρονική επιδίωξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με τις τρεις νέες, ευρωπαϊκού βεληνεκούς διακρίσεις που έχει πρόσφατα αποκτήσει, τεκμηριώνει τις συνεχείς, διαχρονικές του προσπάθειες με στόχο την αριστεία, συμβάλλοντας έτσι στη συλλογική προσπάθεια για καθιέρωση της Κύπρου ως περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο».

1. Χρυσό Βραβείο EBEN

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το 2013) τιμήθηκε φέτος με το χρυσό βραβείο ΕΒΕΝ του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικής Ηθικής, που αποτελεί την ανώτατη σχετική διάκριση. Όπως αναφέρεται, το Πανεπιστήμιο Λευκωσία έλαβε το βραβείο ΕΒΕΝ ύστερα από αξιολόγηση του στον τομέα της εφαρμογής καλών πρακτικών σχετικά με την κοινωνική, περιβαλλοντική και ηθική διακυβέρνηση.  

2. Αναγνώριση για την Αριστεία (Recognised for Excellence) - Πέντε Αστέρων

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης, ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πέτυχε να γίνει το πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα πανεπιστήμιο σε  Κύπρο και Ελλάδα και ένα από τα 10 σε ολόκληρη την Ευρώπη, που κέρδισε αυτή την πολύ σημαντική πιστοποίηση με τη ψηλότερη μάλιστα διάκριση – αυτή των πέντε αστέρων. «Για να λάβει την πιστοποίηση αυτή το Πανεπιστήμιο ολοκλήρωσε μια εις βάθος αξιολόγηση επιδόσεων, σύμφωνα με τις αυστηρές απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Μοντέλου Επιχειρηματικής Αριστείας». 

3. Αναγνώριση – Πιστοποίηση UNIQUe 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει πρόσφατα εξασφαλίσει την ιδρυματική αναγνώριση – πιστοποίηση UNIQUe από το EFQUEL. Όπως αναφέρεται, για να μπορέσει κάποιος οργανισμός να αποκτήσει την πιστοποίηση UNIQUe, το EFQUEL αξιολογεί ένα ευρύ φάσμα παραγόντων όπως την ένταξη της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης στη στρατηγική του ιδρύματος, το επίπεδο της σχετικής υλικοτεχνικής υποδομής, καθώς επίσης και την εμπειρογνωμοσύνη του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού.  «Η αξιολόγηση περιλαμβάνει επίσης μελέτη για την αρτιότητα των τμημάτων που υποστηρίζουν τα εξ αποστάσεως προγράμματα και το επίπεδο της ποιότητας στην παρεχόμενη εκπαίδευση γενικότερα», σημειώνεται.

Δειτε Επισης

Μάριος Σκανδάλης: Οι σημαντικές θεσμικές αλλαγές για τις οποίες πρωτοστάτησε το Cyprus Integrity Forum
Ο Θεόδωρος Μάντης νέος πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διεύθυνσης Μισθοδοσίας
Πάνω από 3.000 επιχειρήσεις αναπτύχθηκαν με τη Wolt στην Κύπρο το 2023
ΤΕΠΑΚ: Διοργάνωσε με επιτύχια νοσηλευτική ημερίδα με θέμα «Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι…»
Το Waste Wisely Cyprus στις υπεραγορές Αλφαμέγα
PlantHealth4Life: Η ευρωπαϊκή εκστρατεία επιστρέφει μεγαλύτερη και σε προσκαλεί να συμμετέχεις
Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας στο 7ο Cyprus HealthCare Conference
Pedalion Yachting: Φέρνει στην Κύπρο με αποκλειστική εκπροσώπηση τα πολυτελή σκάφη αναψυχής της Apreamare
CMMI: Υπέγραψε μνημόνιο συνεννόησης με εταιρείες από Κύπρο και Γαλλία-Τι προνοεί
Αγώνας Super Sprint Triathlon Αγία Νάπα: H θέληση για πρωτιά